• Головна
  • Новини
  • Духовні лідери взяли участь у Першому загальноукраїнському круглому столі національної єдності...

Духовні лідери взяли участь у Першому загальноукраїнському круглому столі національної єдності

15.05.2014, 09:35
Духовні лідери взяли участь у Першому  загальноукраїнському круглому столі національної єдності - фото 1
Влада готова до діалогу з тими, хто діє у рамках Конституції і законодавства. Про це заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, відкриваючи у середу засідання Першого загальноукраїнського круглого столу національної єдності.

примирення.jpgВлада готова до діалогу з тими, хто діє у рамках Конституції і законодавства. Про це заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, відкриваючи у середу засідання Першого загальноукраїнського круглого столу національної єдності.

У роботі круглого столу взяли участь духовні лідери провідних конфесій, Президенти України, Прем’єр-міністр і члени Уряду, лідери політичних партій, народні депутати, представники місцевого самоврядування, науковці, діячі культури, громадські активісти, інформує офіційний сайт Президента.

Голова Верховної Ради наголосив, що пріоритетом для влади є не просто відновлення інститутів державної влади, а розбудова «демократичного суспільства, європейської держави, де гідно себе почуватимуть усі громадяни, незалежно від того, де вони мешкають, якою мовою говорять і до якої церкви вони ходять». «Всі повинні бути рівними перед законом, всі повинні себе почувати громадянами власної країни», - заявив він.

При цьому О.Турчинов зазначив, що кроки до стабілізації ситуації в країні «були би більш впевненими і швидкими, якби не цинічна підступна військова агресія Російської Федерації», наголосивши, що окупація Автономної Республіки Крим нанесла Україні збитків на суму понад 100 млрд. доларів.

Голова Верховної Ради зазначив, що нині Росія продовжує системну роботу щодо дестабілізації ситуації на півдні і сході нашої країни. Разом з тим, заявив він, «спроби дестабілізувати ситуацію в Харківській, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській областях повністю провалилися».

О.Турчинов проаналізував ситуацію у Донецькій і Луганській областях, зазначивши, що зважаючи на реальну небезпеку життю і здоров’ю їх мешканців було розпочато Антитерористичну операція, мета якої - захистити громадян, зупинити терористів, злочинців, відновити нормальне життя в цих регіонах.

Голова Верховної Ради подякував учасникам засідання, запропонувавши обговорити «на всеукраїнському поважному рівні проблемні питання, які виникли в цих та інших регіонах».

«Ми готові до діалогу, готові усіх почути, але щоб чути людей, не треба стріляти, грабувати, захоплювати будівлі. Ми відкриті для діалогу, і Парламент, і Уряд готові до системних змін у системі управління, зокрема, у частині посилення авторитету місцевої влади, місцевого самоврядування. Ми говоримо про реальну децентралізацію влади, щоб усі регіони відчули свою силу, самостійність і авторитет, могли розв’язувати проблеми, мати реальне фінансове наповнення і забезпечення своїх владних повноважень», - заявив О.Турчинов.

На переконання керівника Парламенту, в Україні «буде демократичне сильне суспільство, сильна центральна влада і сильні регіони».

При цьому він наголосив, що діалог про зміни, які необхідно проводити в державі, про конкретні пропозиції буде вестися виключно у конституційному річищі відповідно до законодавства.

«Але ті, хто зі зброєю у руках пробує вести війну проти власної країни, диктувати волю іншої країни, з тими ми будемо проводити заходи відповідно до діючого законодавства і Конституції. Вони відповідатимуть перед законом. Ми не дозволимо тероризувати, шантажувати як Донецький і Луганський регіони, так і всю Україну», - підсумував О.Турчинов.