• Головна
  • Новини
  • Захоплення храмів у Криму провокується з Росії, - Міністр культури України...

Захоплення храмів у Криму провокується з Росії, - Міністр культури України

19.03.2014, 12:34
Захоплення храмів у Криму провокується з Росії, - Міністр культури України - фото 1
Міністр культури України Євген Нищук звернувся до кримчан зберігати міжконфесійний мир і терпимість.

PM906i-a.jpgМіністр культури України Євген Нищук звернувся до кримчан зберігати міжконфесійний мир і терпимість.

«Майдан показав наскільки толерантно можуть співіснувати разом різні конфесії. Про нашу толерантності в цих питаннях знає весь світ. Сьогодні захоплення храмів у Криму провокується з Росії», - повідомив Мінстр культури України Євген Нищук на брифінгу в українському кризовому медіа-центрі, інформує офіційний сайт Мінкультури.

Також Міністр звернувся до РНБО з проханням захистити інформаційний простір країни і не допускати оприлюднення світовими медіа неправдивої інформації про нібито присутні в Україні утиски на етнічному або релігійному ґрунті.

«Світогляд українського народу, вся його історія, події на Майдані красномовно свідчать, що головною цінністю в Україні є людина! Тоді як, у нашого північного сусіда головним є імперський дух, а особистість знівельована. У цьому відмінність України та Росії. І цим ми підкреслюємо нашу приналежність до цивілізованого світ, де повага до людини - найголовніше. Місія культури і мистецтва - закликати до любові та миру. Ми виступаємо за ненасильницький опір злу. І підтримка всього світу є дуже важливою для нас» , - сказав Євген Нищук.