• Головна
  • Новини
  • Новий очільник Донецької області отримав благословення від місцевого духівництва...

Новий очільник Донецької області отримав благословення від місцевого духівництва

07.03.2014, 12:44
Новопризначений губернатор Донеччини Сергій Тарута, вступаючи на посаду, 5 березня зустрівся з представниками місцевих релігійних громад і попросив у них благословення на свою діяльність.

Новопризначений губернатор Донеччини Сергій Тарута, вступаючи на посаду, 5 березня зустрівся з представниками місцевих релігійних громад і попросив у них благословення на свою діяльність, повідомляє офіційний портал Донецька.

У ході зустрічі голова ОДА зазначив, що його праця у чомусь співзвучна із завданням релігійних діячів. «Насамперед я маю нести те, що і ви своїм прихожанам, — любов, моральність, спокій, мир», — зазначив С.Тарута.

«Ми повинні боротися з розкольництвом, заспокоїти наше суспільство, і щоб кожен, хто ходить до Церкви, кожен, хто проживає в Донецькій області, жив у любові не тільки до Церкви, а й до влади», — сказав він.

Новий голова ОДА зазначив, що основною метою зустрічі є можливість почути позицію представників кожної конфесії, а також висловив сподівання, що такі заходи стануть постійними, особливо зараз, коли дуже важливий союз влади, духівництва та бізнесу заради єдності України.

«Перед кожним з нас є вибір, — підкреслив Тарута. — Наша місія — врятувати країну від розколу... Сьогодні є люди, котрі виконують замовні провокації за гроші, і це великий гріх... Ми повинні працювати всі в законодавчому полі».

Також він повідомив, що незабаром планує зустрітися з представниками всіх політичних партій. «Я дам кожній партії рівні права. Шлях буде тернистий. Багато чого доведеться ламати, але з благими намірами. Ми всі разом повинні боротися з несправедливістю», — наголосив керівник регіону.

Своєю чергою, речник Донецької єпархії УПЦ (МП) о. Георгій Гуляєв сказав, що ті священнослужителі, котрі були присутні на цій зустрічі, на його думку, були щирі у своїх висловлюваннях, і що Господь зміцнюватиме всіх, хто діє на благо Вітчизни.

Наприкінці зустрічі один із релігійних діячів підтримав Сергія Таруту біблійною цитатою "Коли Бог за нас, то хто проти нас?", на що губернатор відреагував, що він не приймав би рішення зайняти посаду голови Донецької облдержадміністрації, якби боявся цього.