• Головна
  • Проекти
  • Турчинов: В Україні немає дискримінації за мовою, національністю чи релігією...

Турчинов: В Україні немає дискримінації за мовою, національністю чи релігією

05.03.2014, 11:48
Турчинов: В Україні немає дискримінації за мовою, національністю чи релігією - фото 1
Голова Верховної Ради, в.о. Президента УкраїниОлександр Турчинов обговорив з Предстоятелем РПЦ патріархом Кирилом (Гундяєвим) ситуацію в Криму та дії російських військових на території України.

turchynov_w.jpgГолова Верховної Ради, в.о. Президента УкраїниОлександр Турчинов обговорив з Предстоятелем РПЦ патріархом Кирилом (Гундяєвим) ситуацію в Криму та дії російських військових на території України.

Телефонна розмова відбулася у неділю, 2 березня 2014 року, за ініціативи російської сторони, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Олександр Турчинов розповів патріарху Кирилу, що немає жодних підстав говорити про дискримінацію в Україні по мовній, національній чи релігійній ознаці.

"Подібних фактів в нашій країні не було і не буде", – наголосив він.

Крім того, керівник парламенту України акцентував на відсутності "юридичних, політичних чи будь-яких інших підстав для введення російського військового контингенту на півострів Крим".

"Блокування та захоплення цивільних та військових об'єктів становить реальну небезпеку для кримського населення", – додав він.

Олександр Турчинов попросив Предстоятеля РПЦ передати президенту Росії Володимиру Путіну "про необхідність припинити агресію по відношенню до українського народу, що створює небезпеку для всього регіону та може привести до припинення наших добросусідських стосунків".

"Будь-які питання між нашими країнами повинні вирішуватись шляхом переговорів та на паритетних засадах, які повинні базуватись на взаємоповазі", – наголосив Голова Верховної Ради, в.о. Президента України.

Напередодні глави українських Церков у спільній заяві засвідчили, що “в нашій державі немає утисків за ознакою мови, нації, віросповідання”. На їх переконання, всі намагання російської пропаганди представити події в Україні як “фашистський переворот” і “перемогу екстремістів” абсолютно не відповідають дійсності.