Звільнено Міністра культури Леоніда Новохатька

25.02.2014, 13:53
Верховна Рада ухвалила постанову про звільнення Леоніда Новохатька від виконання обов’язків Міністра культури України, що тягне відсторонення його з посади.

 Верховна Рада ухвалила постанову про звільнення Леоніда Новохатька від виконання обов’язків Міністра культури України, що тягне відсторонення його з посади.

За проект постанови № 4219 проголосували 288 народних депутатів України, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Автор постанови В’ячеслав Кириленко, голова Комітету ВР з питань культури і духовності, зауважив про відсутність міністра на робочому місці протягом останніх кількох днів. З цієї причини парламентарі відмовились задовольняти заяву Леоніда Новохатька про звільнення, про наявність якої оголосив Голова Верховної Ради.

Нагадаємо, Леонід Новохатько очолював Міністерство культури України з 5 лютого 2013 року, попрацювавши на цій посаді трохи більше року. 

У січні 2014 року після розширеного засідання Комітет ВР з питань культури і духовності ініціював звільнення керівництва Мінкультури за спрямований на адресу УГКЦ лист, в якому йшлося про можливість ліквідації тих релігійних громад, священики яких звершують релігійну діяльність на Майдані Незалежності у Києві.

Як відомо, представники виконавчої влади в Україні масово подають у відставку після того, як колишній президент України Віктор Янукович відсторонився з займаної посади. Цьому передували трагічні події у центрі Києва, коли спецпідрозділи міліції та снайпери з вогнепальної зброї розстрілювали учасників мирних протестів на столичному Майдані Незалежності. В наслідок силових протистоянь загинуло понад 100 осіб.