• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) закликали молитися за мир в Україні, а сторони протистояння – до переговорів...

В УПЦ (МП) закликали молитися за мир в Україні, а сторони протистояння – до переговорів

21.01.2014, 10:52
В УПЦ (МП) закликали молитися за мир в Україні, а сторони протистояння – до переговорів - фото 1
З приводу подій 19 січня на вулиці Грушевського глава Синодального інформаційно -просвітницького відділу УПЦ протоєрей Георгій Коваленко закликав від імені Церкви всіх до молитви.

Коваленко.jpgЗ приводу подій 19 січня на вулиці Грушевського глава Синодального інформаційно -просвітницького відділу УПЦ протоєрей Георгій Коваленко закликав від імені Церкви всіх до молитви.

« В самий раз до молитов «про примноження любові і викорінення всякої ненависті і злоби» додавати до чину Служби слова «о мире, во время междоусобные брани, утолении и престании раздоров, крамол и нестроений внутренних градских», – написав речник УПЦ на своїй офіційній сторінці в мережі facebook . Така молитва міститься в « Єрейському молитвослові», читати її доручено священнослужителям.

«А для тих, хто просить коментарів про події на вулиці Грушевського, повторюю: позиція УПЦ незмінна, починаючи з заяви Блаженнішого Митрополита Володимира від 30 листопада 2013 і його ж звернення до духовенства та віруючих УПЦ від 12 грудня 2013.

Предстоятель нашої Церкви закликав духовенство та віруючих до молитви, а усі сторони протистояння до відповідального діалогу і навіть запропонував для переговорів свою резиденцію в Києво -Печерській Лаврі», – підкреслив спікер УПЦ (МП).