• Головна
  • Новини
  • Єпископи УПЦ США закликали владу та народ України до діалогу, щоб уникнути хаосу та економічної розрухи...

Єпископи УПЦ США закликали владу та народ України до діалогу, щоб уникнути хаосу та економічної розрухи

21.01.2014, 10:06
Єпископи УПЦ США закликали владу та народ України до діалогу, щоб уникнути хаосу та економічної розрухи - фото 1
У спеціальному зверненні до українців Собор єпископів Української Православної Церкви США закликав братів і сестер в Україні залишатися вірними своїм прагненням продовжити розвиток справжнього демократичного суспільства, яке є під серйозною загрозою.

Антоній.jpgУ спеціальному зверненні до українців Собор єпископів Української Православної Церкви США закликав братів і сестер в Україні залишатися вірними своїм прагненням продовжити розвиток справжнього демократичного суспільства, яке є під серйозною загрозою.

Як йдеться у зверненні, тисячі громадян України взяли на себе сміливість відстоювати свої переконання, беручи участь в акціях протесту на Майданах по всій Україні, а особливо в столиці — Києві: «За всю історію України, були мільйони людей, які віддали своє життя за свободу, гідність, людські права та для того, щоб домогтися права на мирну демонстрацію, політичні та громадські дії. Голоси тих, хто на вулиці, повинні бути почуті та взяті до уваги».

Даниїл.jpgЯк наголошують митрополит УПЦ в США Антоній та владика Даниїл, використання сили, боротьби та насильства не допоможуть у вирішенні політичних проблем. Майбутнє демократії України залежатиме від діалогу:

«Необхідним є те, щоб панував свідомий розум та спокій. Ніяка фізична сила ніколи не знищить свободи вибору та голосу громадян! Усі лідери та громадяни України мусять, як Апостол Павло нагадує нам, зодягнути себе в “милосердя, доброту, покору, лагідність та терпіння.” (Кол. 3:12). Ми закликаємо духовенство та парафії Української Православної Церкви США відслужити спеціальний молебень після Божественної літургії в неділю 26 сiчня 2014 року, благаючи Господа, щоб пролив світло на тих, що в темряві, щоб сьогодні зрозуміли на скільки це серйозно на даний час. Майбутнє України може бути дуже добре визначене діями та словами і тих, що на урядових посадах і тих, хто протестує мирно на вулицях з любов'ю до своєї нації. Діалог повинен бути встановлений між усіма зацікавленими сторонами з метою, щоб уникнути погіршення ситуації в бік хаосу та економічної розрухи», – йдеться у зврененні владик УПЦ в США.