На Хрещення у Луганську освятили учасників Євромайдану

20.01.2014, 11:15
На Хрещення у Луганську освятили учасників Євромайдану - фото 1
19 січня, у свято Хрещення Господнього, учасників Луганського Євромайдану покропили свяченою водою. Звершив чин освячення правлячий архиєрей УПЦ КП владика Афанасій.

exklusiv.gif19 січня, у свято Хрещення Господнього, учасників Луганського Євромайдану покропили свяченою водою. Звершив чин освячення правлячий архиєрей УПЦ КП владика Афанасій. 

владика Афанасій

«Позиція Київського Патріархату – бути з народом. Ще вчора я не знав, що тут буду. Сьогодні прийшли до нас у Свято-Троїцький кафедральний собор люди і попросили приїхати і посвятити присутніх на цьому віче. Як пастир, як священик, я прийшов на поклик своїх прихожан, покропив і благословив цей Майдан. Ми молимося за мир та спокій у державі, за її свободу і волю. Нехай молитва, що сьогодні ллється в усіх храмах, благословить на Новий рік, добрі починання, щасливу долю для України, справедливість і добро», – сказав владика.

Цього разу у Луганську для участі в традиційному недільному Народному Віче зібрались близько 100 чоловік – як представників опозиційного Народного фронту Луганщини, громадських організацій, так і пересічних громадян. Окрім уже звичних гасел на підтримку Київського майдану, цього разу присутні висловили обурення від голосування за антиконституційні закони у Верховній Раді.

«Не можна за десять секунд приймати такі закони, які вводять диктатуру в нашій країні. Ми заснули в Україні, а прокинулися в Кореї», – підкреслила лідерка Луганської обласної організації ВО «Батьківщина» Ірина Віригіна.

У свою чергу член Луганського обласного комітету ВО «Свобода» Андрій Лебідь зазначив, що новоприйняті «закони» показали, наскільки влада боїться організованого спротиву українського народу.

"Вони продемонстрували слабкі місця влади. Наше завдання – ще більша згуртованість, ще більша активність кожного з нас, послідовне поширення Революції гідності довкола.  Реакція суспільства на блюзнірське голосування доводить – перемога буде за Нацією!" – підкреслив він.

Освячення Євромайдану в Луганську

Освячення Євромайдану в Луганську

Євромайдан в Луганську

Євромайдан в Луганську