• Головна
  • Новини
  • Міністр культури запевнив Главу УГКЦ, що його відомство не чинитиме тиск на Церкву...

Міністр культури запевнив Главу УГКЦ, що його відомство не чинитиме тиск на Церкву

17.01.2014, 16:15
Міністр культури запевнив Главу УГКЦ, що його відомство не чинитиме тиск на Церкву - фото 1
Зустріч відбулася на прохання міністра.

Мінкультури не має на меті чинити жодного тиску на УГКЦ з приводу присутності священнослужителів на Майдані Незалежності чи подавати судові позови щодо припинення діяльності релігійних організацій Української Греко-Католицької Церкви. Про це 17 січня Міністр культури Леонід Новохатько наголосив під час зустрічі з Главою УГКЦ Патріархом Святославом. За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, зустріч відбулася на прохання міністра.

1025274_621250774578250_857287231_o.jpg

В розмові він дав позитивну оцінку миротворчій ролі духовенства різних конфесій, в тому числі й УГКЦ, для недопущення провокацій і насильства під час мирних протестів, що відбуваються впродовж останніх місяців, зокрема у м. Києві.

Зі свого боку Блаженніший Святослав висловив сподівання, що органам державної влади, зокрема тим, яких завданням є послужити народові у забезпеченні його права на релігійну свободу в Україні, вистачить мудрості для того, щоби не  переносити сучасну суспільно-політичну кризу ще й на релігійне середовище.

Сторони визнали позитивними нещодавні заяви з боку окремих державних чиновників про недопустимість заборони молитись людям там, де вони фізично перебувають.

На зустрічі також були присутні  Мошкола Михайло, Голова Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України та митрофорний протоєрей Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні.