Комітет ВР вимагає від СБУ припинити переслідування УГКЦ

16.01.2014, 09:37
Комітет ВР вимагає від СБУ припинити переслідування УГКЦ - фото 1
Комітет Верховної Ради з питань культури і духовності вимагає від СБУ припинити переслідування Української Греко-Католицької Церкви.

Кириленко.jpgКомітет Верховної Ради з питань культури і духовності вимагає від СБУ припинити переслідування Української Греко-Католицької Церкви.

Про це повідомив голова цього парламентського комітету В’ячеслав Кириленко, поінформували УНІАН у прес-службі партії “За Україну!”.

Зокрема, за його словами, у зв’язку з інформацією, яка була з’ясована під час сьогоднішнього засідання Комітету, що лист з погрозами на адресу УГКЦ готувався Департаментом у справах релігій та національностей Міністерства культури на підставі звернення Служби безпеки України, Комітет вирішив звернутися до СБУ з вимогою припинити переслідування та втручання у справи Церкви.

Також, повідомив Кириленко, Комітет ВР з питань культури і духовності вимагає негайно відкликання Мінкультом листа з погрозами на адресу УГКЦ та звільнення з займаних посад міністра культури Леоніда Новохатька, його першого заступника Тимофія Кохана та директора Департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури Михайла Мошколи.

Як повідомлялося, 13 січня Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) повідомив, що Міністерство культури погрожує призупинити діяльність Церкви через публічні богослужіння на Майдані Незалежності. На підтвердження він показав офіційний лист міністерства від 3 січня, в якому йдеться, що представники церкви не мають права проводити богослужіння на головній площі Києва без дозволу столичної влади.

Водночас Глава УГКЦ наголосив, що Церква не є учасником політичних подій, однак вона «не може стояти осторонь, коли її вірні просять про духовну опіку», а тому присутня на Майдані.