• Головна
  • Проекти
  • Атака Мінкульту на УГКЦ була здійснена за ініціативи СБУ, – нардеп...

Атака Мінкульту на УГКЦ була здійснена за ініціативи СБУ, – нардеп

15.01.2014, 16:50
Атака Мінкульту на УГКЦ була здійснена за ініціативи СБУ, – нардеп - фото 1
Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від «Батьківщини», член комітету з питань культури і духовності Олександр Бригинець.

Бригинець.jpgПро це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від «Батьківщини», член комітету з питань культури і духовності Олександр Бригинець.

«Всі Церкви здійснюють служби на Майдані, але СБУ почало атаку виключно на греко-католиків. Я не греко-католик, але я обурений такими діями СБУ і їх підручних мінкультівців», – зазначив депутат.

Він розповів також, що на сьогоднішньому засіданні комітету ВРУ з питань культури обговорювався лист-погроза Мінкульту до УГКЦ. «Щойно представник Мінкульту фактично повторив ті самі погрози. То ж заяви про те, що Мінкульт не планує тиск – це повна брехня. Схоже, Мінкульт, який став духовним Беркутом, треба теж пікетувати», – заявив Бригинець.

Нагадаємо, у листі першого заступника міністра культури Тимофія Кохана до Глави УГКЦ йдеться про те, що релігійна діяльність на майдані в Києві, яку проводять представники УГКЦ впродовж останніх місяців, і встановлення молитовних наметів порушують чинне законодавство про свободу совісті та релігійні організації. Мінкульт пригрозив УГКЦ порушити перед судом «питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій».