• Головна
  • Проекти
  • Мінкультури не має наміру попереджати інші Церкви, крім УГКЦ, про незаконне богослужіння...

Мінкультури не має наміру попереджати інші Церкви, крім УГКЦ, про незаконне богослужіння

15.01.2014, 16:13
Мінкультури не має наміру попереджати інші Церкви, крім УГКЦ, про незаконне богослужіння - фото 1
Мошкола повторив, що УГКЦ не мала права проводити богослужіння на Майдані Незалежності в Києві.

Мошкола.jpgМіністерство культури не має наміру попереджати інші церкви, крім Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ), про незаконне богослужіння. Про це на засіданні комітету Верховної Ради (ВР) з питань культури і духовності повідомив директор департаменту у справах релігії Мінкультури Михайло Мошкола, повідомляє  РБК-Україна.

Мошкола повторив, що УГКЦ не мала права проводити богослужіння на Майдані Незалежності в Києві, тому що не мала відповідного дозволу від Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Що ж стосується інших Церков, то, за словами Мошколи, сьогодні немає жодних підстав звертатися до них з "подібними листами".

Нагадаємо, на початку січня керівництво Мінкультури звернувся до Глави УГКЦ з проханням забезпечити дотримання законодавства про проведення публічних богослужінь і вказало на те, що священики повинні мати дозвіл на проведення служінь в таких місцях, як Майдан Незалежності в Києві.

У свою чергу Глава УКГЦ Святослав (Шевчук) заявив, що вперше за час незалежності України прозвучала офіційна загроза припинення діяльності релігійних організацій УГКЦ, та запевнив, що їх Церква не є учасником політичних процесів.