• Головна
  • Новини
  • Скоріше Мінкультури викинуть з України, ніж Церкву-мученицю – Степовик...

Скоріше Мінкультури викинуть з України, ніж Церкву-мученицю – Степовик

13.01.2014, 12:33
Скоріше Мінкультури викинуть з України, ніж Церкву-мученицю – Степовик - фото 1
Міністерство культури не має права вимагати припинити богослужіння на Майдані, вважає Дмитро Степовик, професор Київської духовної академії УПЦ КП, доктор богослов'я.

535939_300.jpgМіністерство культури не має права вимагати припинити богослужіння на Майдані, вважає Дмитро Степовик, професор Київської духовної академії УПЦ КП, доктор богослов'я.

Керівництво УГКЦ, як вже інформувала РІСУ, отримало від Міністерства культури України офіційний лист за підписом заступника міністра Т.Г. Кохана. У ньому міністерство вказує на порушення представниками УГКЦ законодавства, оскільки вони проводять Богослужіння на Майдані Незалежності.

"Скоріше Міністерство культури викинуть з України, - каже Степовик у коментарі Gazeta.ua. - Російська попса постійно звучить у найкращих концертних залах. Кошти від квитків не доходять до бюджету. Це що, не перед керівництвом міністерства? І тепер воно погрожує Церкві-мучениці".

Професор Степовик також вважає, що Богослужіння на Майдані тільки стримує агресивні наміри, які там можуть виникнути.

"Міністерство навпаки має подякувати священикам. Це що, реставрація атеїстичної влади, коли дозволяли Богослужіння тільки в межах храму?"

Степовик вважає, що міністерство неправильно трактує закон.

"Церква має обслуговувати скрізь. Якщо у тюрмі помирає тяжкохворий в'язень, невже священик не може до нього прийти? Церква у нас відділена від держави. Всі її дії, спрямовані на благочинну діяльність, на допомогу і правим, і винним людям вона має право здійснювати", - каже Степовик.