• Головна
  • Новини
  • З нагоди Нового року Янукович звернеться до народу з Лаври. Народ до нього – з Майдану...

З нагоди Нового року Янукович звернеться до народу з Лаври. Народ до нього – з Майдану

31.12.2013, 10:23
З нагоди Нового року Янукович звернеться до народу з Лаври. Народ до нього – з Майдану - фото 1
У новорічну ніч – 31 грудня о 23:55 – вийде звернення народу до Президента України. Звернення оприлюднять в ефірі Hromadske.tv.

1388074966.jpgСвяткові телезвернення Президента України Віктора Януковича з нагоди Нового року та Різдва Христового були відзняті на території Святої Успенської Києво-Печерської Лаври та в її головному храмі - соборі Успіння Пресвятої Богородиці.

У новорічному привітанні Янукович привітав український народ зі святами та окреслив шляхи майбутнього розвитку країни, повідомили УНІАН у прес-службі Президента. Як зазначила головний режисер зйомок Анна Гресь, Лавра вдруге стала місцем зйомок вітання для українського народу не випадково. «Дуже символічне місце для України. Хочемо передати домашній затишок і тепло Нового року», - сказала вона. За її словами, оформлення знімального майданчика та сценарій у цілому залишилися у традиціях Новорічного вітання. Разом з тим, зауважила Гресь, знімальна група намагалася знайти нові режисерські, зображувальні підходи. «Щороку змінюємо, намагаємося удосконалюватися», - сказала вона.

Говорячи про оформлення новорічної ялинки на знімальному майданчику, дизайнер Марина Юдіна зазначила, що знімальна команда намагалася дотримуватися традиційної кольорової гами. «Синій та жовтий кольори символізують прапор України», - сказала вона і додала, що синій колір переважає в іграшках та гірляндах, а жовтий - у декоративних бантах. Вона також повідомила, що висота цьогорічної вітальної ялинки - 8 м. На її оформлення було використано близько 2 км гірлянд і кілька десятків куль діаметром від 100 до 250 мм. Загалом, за словами дизайнерки, процес підготовки ялинки до зйомок зайняв близько трьох діб.

24e5641cfb8fb1056993698328f85e461388301805.jpgДодамо, що у новорічну ніч  – 31 грудня о 23:55 вийде звернення народу до Президента України. У записі колективної "промови" взяли участь понад 50 українців. Звернення оприлюднять в ефірі Hromadske.tv. Зйомки відбулися у Києві 27 грудня. 

Організатори цього звернення вважають, що оскільки Янукович практично не спілкувався зі своїм народом в останні 5-6 тижнів, то й новорічну ніч йому теж немає великого змісту щось там розповідати українцям.