• Головна
  • Новини
  • Міністерство культури готове поглиблювати співпрацю з Всеукраїнською Радою Церков...

Міністерство культури готове поглиблювати співпрацю з Всеукраїнською Радою Церков

28.11.2013, 10:46
Міністр культури Леонід Новохатько відзначив важливість державно-конфесійного діалогу, який провадить Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, та заявив про намір Міністерства посилювати співпрацю з релігійною громадськістю.

Міністр культури Леонід Новохатько відзначив важливість державно-конфесійного діалогу, який провадить Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, та заявив про намір Міністерства посилювати співпрацю з релігійною громадськістю.

Про це він повідомив глав релігійних об’єднань під час засідання ВРЦіРО, яке відбулося 26 листопада 2013 року у Будинку митрополита Собору св. Софії, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Зокрема, Леонід Новохатько наголосив на необхідності продовження діяльності Робочої групи з підготовки законопроектів у сфері свободи совісті, утвореної при Мінкультури у лютому 2011 року.

Міністр також представив членам ВРЦіРО новопризначеного директора Департаменту у справах релігій і національностейМихайла Мошколу.

Під час зустрічі глави конфесій обговорили законодавчі ініціативи у Верховній Раді, які потребують підтримки з боку релігійної громадськості. Напередодні ВРЦіРО надіслала до спікера парламенту звернення із з переліком законопроектів, спрямованих на вдосконалення нормативного регулювання духовного і соціального служіння релігійних організацій.

Рада Церков обговорила кричущі факти беззаконня та свавілля з боку представників правоохоронних органів України, зокрема в селищі Врадіївка на Миколаївщині та інші. У своєму зверненні до Президента та голови МВС України релігійні лідери заявили про необхідність системної реформи правоохоронних органів “задля недопущення повторення подібних ганебних фактів” та відновлення довіри громадян  до міліції замість побоювань за власне здоров'я та життя.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій також закликала учасників громадських акцій протесту, що тривають у різних містах України, та представників влади “у жодному разі не допускати насильства, не провокувати його та не піддаватися на провокації”, нагадуючи, що насильство породжує насильство.

У засіданні взяв участь голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький, який повідомив присутніх про ініціативи Комісії щодо захисту дітей в інформаційному просторі та морального оздоровлення суспільства.

На завершення Головуючий у Раді єпископ В’ячеслав Горпинчук повідомив, що згідно Положення про ВРЦіРО відтепер головування переходить до Української Православної Церкви (в єдності з Московським Патріархатом).