• Головна
  • Новини
  • Депутати заборонили догналітам збиратися біля гарнізонного храму УГКЦ...

Депутати заборонили догналітам збиратися біля гарнізонного храму УГКЦ

21.11.2013, 13:28
Депутати заборонили догналітам збиратися біля гарнізонного храму УГКЦ - фото 1
Депутати Львівської міської ради 21 листопада прийняли ухвалу, якою заборонили проводити масові заходи на прилеглій території до храму Святих апостолів Петра і Павла (костел Єзуїтів).

8883-tt.jpgДепутати Львівської міської ради 21 листопада прийняли ухвалу, якою заборонили проводити масові заходи на прилеглій території до храму Святих апостолів Петра і Павла (костел Єзуїтів). Обмеження стосується усіх акцій, окрім Богослужінь та зібрань "Центру військового капеланства" Курії Львівської архиєпархії УГКЦ.

Як повідомляє ZAXID. NET, "за" проголосувало 70 депутатів. Міський голова Львова Андрій Садовий одразу ж підписав цей документ.

Ухвала визначає, що йдеться про територію, обмежену вулицями Театральною, Памви Беринди, Шевською та площами Івана Підкови, Яворського і проспектом Свободи.

Окрім заходів релігійного характеру, тут також заборонено проводити інші масові заходи окремим громадянам чи іншим особам, уповноваженим трудовими колективами чи організаціями.

Також, згідно з ухвалою, юридичне управління Львівської міськради до 1 березня 2014 року має розробити і подати на розгляд депутатів Порядок проведення у Львові публічних богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій на територіях, прилеглих до храмів та на відкритих територіях громадського призначення.

Як повідомив голова комісії депутатської діяльності і законності Львівської міськради Любомир Мельничук, цей пункт внесли в ухвалу, оскільки провокації будуть продовжуватися: "Так звана секта Догнала нарощує свій вплив".

Контроль за виконанням ухвали депутати поклали на міського голову Львова та начальника міського управління міліції.

Нагадаємо, що раніше суд вже забороняв представникам групи Антоніна Догнала проведення акцій у Львові. 8 листопада Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення заходів поблизу гарнізонного храму УГКЦ Петра і Павла (костелу Єзуїтів) 10 листопада. Тоді заборона стосувалася також і місії «Центру Військового Капеланства» УГКЦ, які, подаючи заявки на проведення акцій у один час із УПГКЦ, таким чином намагаються ставати на заваді публічним заходам секти Догнала. Тоді догналіти проігнорували судову заборону і 10 листопада від імені організації «Союз християнських матерів» таки зібралися біля костелу Єзуїтів на свою маніфестацію.

Також суд заборонив представникам секти Догнала проводити акцію біля костелу Єзуїтів й 17 листопада. Тоді сектанти зібралися біля костелу, але їм не дали провести там акцію, тому вони продовжили зібрання на площі Підкови.

15 листопада міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до начальника СБУ у Львівській області Володимира Федірка щодо діяльності у місті секти Догнала.

20 листопада представники секти Догнала провели короткий пікет прокуратури Львівської області. Хоча акція протесту виявилася нетривалою, за непокору міліції на одного з учасників було складено адмінпротокол.