• Головна
  • Новини
  • Кримські віряни УПЦ КП просять Януковича захисти їх від свавілля місцевих чиновників...

Кримські віряни УПЦ КП просять Януковича захисти їх від свавілля місцевих чиновників

20.11.2013, 13:03
Архиєпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент (Кущ) поскаржився Віктору Януковичу на упереджене ставлення до Київського Патріархату з боку місцевих чиновників.

Архиєпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент (Кущ) поскаржився Віктору Януковичу на упереджене ставлення до Київського Патріархату з боку місцевих чиновників.

Обурення у представників УПЦ КП, зокрема, викликали нещодавні заяви першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Євпаторії М. Ведмецької, що громада УПЦ КП нібито незаконно зводить Хрестовоздвиженський храм по вулиці Інтернаціональній і тому його треба демонтувати.

Про це чиновниця повідомила вірянам УПЦ (МП ), які зверталися до неї з офіційним запитом.

«Сьогодні, коли громада самостійно вирішила питання щодо землі під будівництво храму, без жодної підтримки зі сторони органів місцевого самоврядування, євпаторійська влада намагається перешкоджати завершенню будівництва першої типової православної церкви УПЦ КП в місті Євпаторія», - скаржиться владика Климент у відкритому листі до Президента України.

Представники УПЦ КП заявляють, що оберігатимуть свій храм у Євпаторії усіма засобами: Вони також висловили своє невдоволення діями Анатолія Могильова і просять Януковича зняти його з посади.

«Ваш ставленик Анатолій Могильов на посаді Голови Ради міністрів АРК жодного разу не зібрав й не спілкувався з церковною громадою всіх конфесій. Вважаємо недопустимим подальше перебування цього чиновника на займаній посаді. В діях очільника Криму та місцевих представників влади вбачається надання переваг тільки одній конфесії. Це очевидно й публічно наглядно демонструється під час офіційних заходів на терені Криму», стверджують вони.

Віряни Київського Патріархату відтак закликають Президента:

- зобов’язати Євпаторійську міську владу прийняти відповідні заходи щодо сприяння відкриттю Хрестовоздвиженського храму в місті.

- зупинити зухвале ставлення до віруючих Кримської Єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату зі сторони органів влади автономії та органів місцевого самоврядування в Криму.

- забезпечити присутність Управління Кримської єпархії УПЦ КП у всіх заходах, які організовують державні органи влади на всіх рівнях.

- доручити главам держадміністрацій, головам рад всіх рівнів забезпечити виділення земельних ділянок, приміщень для богослужінь парафіям УПЦ Київського Патріархату, які цього потребують.

- взяти під свій особистий контроль питання, пов`язане з будівництвом першої типової православної церкви УПЦ КП в місті Євпаторія по вулиці Інтернаціональній.