• Головна
  • Новини
  • У мерії Львова придумали, як вигнати догналітів з-під гарнізонного храму...

У мерії Львова придумали, як вигнати догналітів з-під гарнізонного храму

13.11.2013, 12:50
У мерії Львова придумали, як вигнати догналітів з-під гарнізонного храму - фото 1
Львівська міська рада підготувала проект ухвали «Про проведення масових заходів релігійного характеру на території, прилеглій до Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла».

hfjfk.jpgЛьвівська міська рада підготувала проект ухвали «Про проведення масових заходів релігійного характеру на території, прилеглій до Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла».

Проект ухвали запропоновано розглянути 21 листопада під час пленарного засідання сесії міськради.

Проектом ухвали передбачається заборонити проведення будь-яких масових заходів релігійного характеру (у тому числі публічних богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій) на території, прилеглій до Гарнізонного храму святих апостолів Петра та Павла та обмеженій вул. Театральною – пр. Свободи, крім заходів, що проводяться Курією Львівської Архиєпархії УГКЦ, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Поблизу гарнізонного храму, як вже повідомляла РІСУ, два роки поспіль збираються представники релігійного угрупування, очолюваного громадянином Чехії Антоніном Догналом. Між парафіянами храму та догналітами не раз виникали конфліктні ситуації.

Настоятель гарнізонного храму св. ап. Петра і Павла УГКЦ у Львові о. Степан Сус навіть заявляв, що його життю загрожує небезпека через погрози представників групи Догнала, він також звертався із проханням до мера та депутатів міськради «вжити необхідні заходи та припинити свавілля деструктивної та небезпечної секти Догнала» поблизу їхньої церкви.