• Головна
  • Новини
  • У Могильова та Муфтія Криму спільна думка щодо підпалу мечетей – провокація...

У Могильова та Муфтія Криму спільна думка щодо підпалу мечетей – провокація

30.10.2013, 10:05
У Могильова та Муфтія Криму спільна думка щодо підпалу мечетей – провокація - фото 1
Муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв 29 жовтня зустрівся з Головою Ради міністрів Криму Анатолієм Могильовим. Як повідомляє прес-служба ДУМК, зустріч відбулася в Раді міністрів.

untitled.jpgМуфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв 29 жовтня зустрівся з Головою Ради міністрів Криму Анатолієм Могильовим. Як повідомляє прес-служба ДУМК, зустріч відбулася в Раді міністрів.

Глава Ради міністрів і Муфтій Криму обговорили підпали кримських мечетей в місті Саки та селі Рівне Курманського (Красногвардійського) району. Сторони дійшли спільної думки, що ці факти є провокацією, яка заслуговує самої жорсткої оцінки правоохоронних органів і всього кримського суспільства.

Крім того, в рамках зустрічі обговорювалося питання будівництва мечеті в селі Добре Сімферопольського району. Анатолій Могильов зазначив, що якщо місцева громада підтримує будівництво, необхідно сприяти у реалізації проекту. Але при цьому громада повинна визначити місце будівництва і погодити його з органами місцевого самоврядування. Сторони висловили сподівання, що дане питання буде вирішино.

Антаолій Могильов та Муфтій мусульман Криму також дійшли висновку про те , що поряд з будівництвом мечеті необхідно зводити православний храм. «Культові споруди двох релігій стануть центром культурного та духовного виховання кримської молоді», - сказав Анатолій Могильов. Муфтій Криму додав, що "людина, яка знає свою релігію буде ставиться з повагою до інших конфесій".

Як відомо, у Криму 13 жовтня згоріла мечеть у Саках, 15 загорілася мечеть у Рівному. Кримські татари вважають, що це було зроблено навмисно.