• Головна
  • Новини
  • Уповноважений з прав дитини та Митрополит Володимир домовилися про допомогу та опіку над дітьми-сиротами...

Уповноважений з прав дитини та Митрополит Володимир домовилися про допомогу та опіку над дітьми-сиротами

14.10.2013, 10:44
Уповноважений з прав дитини та Митрополит Володимир домовилися про допомогу та опіку над дітьми-сиротами - фото 1
Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко звернувся з проханням до Митрополита Володимира (Сабодана) 10 листопада звершити у всіх єпархіях УПЦ (МП) богослужіння за здоров’я дітей-сиріт і за тих людей, котрі ними опікуються.

Павленко.jpgУповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко звернувся з проханням до Митрополита Володимира (Сабодана) 10 листопада звершити у всіх єпархіях УПЦ (МП) богослужіння за здоров’я дітей-сиріт і за тих людей, котрі ними опікуються. Це прохання Юрій Павленко висловив під час зустрічі з першоєрархом у його резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), Митрополит Володимир та Уповноважений Президента України з прав дитини обговорили питання співпраці Церкви та держави у напрямку духовної допомоги і опіки сиротинців, а зокрема духовної опіки прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, усиновителів та опікунів.

Юрій Павленко поінформував Предстоятеля УПЦ (МП), що 10-11 листопада він поїде на Волинь, де братиме участь у соціальних акціях Волинської єпархії, спрямованих на допомогу дітям-сиротам.

День молитви за сиріт відзначається у другу неділю листопада. Цього дня Церкви по всій Україні приділяють особливу увагу дітям, які залишилися без піклування батьків. Метою Дня молитви є нагадати людям про Боже ставлення до таких дітей і вказати шляхи можливою допомогти.