• Головна
  • Новини
  • Юрій Павленко: Держава і Церква об’єднані спільною метою – захистити право кожної дитини на виховання в сім’ї...

Юрій Павленко: Держава і Церква об’єднані спільною метою – захистити право кожної дитини на виховання в сім’ї

26.09.2013, 17:24
Юрій Павленко: Держава і Церква об’єднані спільною метою – захистити право кожної дитини на виховання в сім’ї - фото 1

Держава і Церква об’єднані спільною метою – захистити право кожної дитини на виховання в сім’ї. На цьому наголосив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час виступу на засіданні Секретаріату Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО).

Павленко.jpgДержава і Церква об’єднані спільною метою – захистити право кожної дитини на виховання в сім’ї. На цьому наголосив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час виступу на засіданні Секретаріату Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО).

«Висловлюю щиру подяку Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій за плідну співпраця в питаннях захисту прав дитини. Президент України Віктор Янукович відзначає велику роль Церкви та релігійних організацій у зміні суспільного ставлення до теми сирітства. Адже серед батьків-вихователів, прийомних батьків, опікунів, усиновлювачів велика частина тих, хто своє життя присвятив служінню Богові та Дитині», - зазначив Юрій Павленко.

Зустріч Уповноваженого Президента з прав дитини з секретаріатом ВРЦіРО відбулась напередодні відзначення в Україні Дня усиновлення (30 вересня). Юрій Павленко звернувся до представників церков та релігійних організацій провести з цієї нагоди богослужіння в храмах, на яких вознести молитву за дітей, які чекають на родину, подякувати батькам, які всиновили дитину, взяли дитину під опіку, створили прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу, та всім віруючим, які виявляють духовну та моральну підтримку сиротам.

Говорячи про проблему соціального сирітства, Уповноважений Президента з прав дитини відзначив активну діяльність Комісії соціального служіння при ВРЦіРО, представники якої брали участь у підготовці Національної стратегії профілактики соціального сирітства, затвердженої Указом Президента у жовтні 2012 року. Він також зазначив, що в результаті Комісія соціального служіння виступила ініціатором прийняття Стратегії участі Церков і релігійних організацій України у забезпеченні права дитини на виховання в сім’ї і попередженні соціального сирітства до 2020 року.

«Я відвідую регіони, спілкуюсь із фахівцями соціальної роботи і маю підтвердження позитивної співпраці соціальних фахівців та духовенства. Для деяких сімей, які опинились у складних життєвих ситуація і не знають як їх розв’язати, на першому плані постають не матеріальні потреби, а пошук моральної, духовної підтримки, настанови, відвертої розмови. І ми маємо сьогодні позитивні приклади, коли Держава та Церква об’єднуються в ім’я людини, в ім’я сім’ї, яка переживає складні життєві обставини, в ім'я того, щоб дитина не втратила батьківську любов та піклування», - наголосив Уповноважений Президента з прав дитини. Про це повідомляє прес-служба Президента.