• Головна
  • Новини
  • Євангельскі Церкви закликають депутатів з інтегруванням до ЄС зберегти для України традиційні сімейні та моральні цінності...

Євангельскі Церкви закликають депутатів з інтегруванням до ЄС зберегти для України традиційні сімейні та моральні цінності

06.09.2013, 10:29
Євангельскі Церкви закликають депутатів з інтегруванням до ЄС зберегти для України традиційні сімейні та моральні цінності - фото 1
Йдеться про законопроект № 2342, яким український Уряд прагне посилити боротьбу з дискримінацією, в тому числі за ознакою сексуальної орієнтації.

цінності.jpgРада Євангельських Протестантських Церков України (РЄПЦУ) висловила переконання, що “ні безвізовий режим з ЄС, ні інші євроінтеграційні прагнення України не повинні реалізовуватись будь-якою ціною, нехтуючи моральними засадами, сімейними традиціями та волею Українського народу”, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Йдеться про законопроект № 2342, яким український Уряд прагне посилити боротьбу з дискримінацією, в тому числі за ознакою сексуальної орієнтації. Слід зауважити, що таке поняття вперше запроваджується у законодавство України.

За результатами засідання Секретаріату РЄПЦУ, яке відбулась 3 вересня 2013 року під головуванням керівника Церкви адвентистів сьомого дня Віктора Алєксєєнка, спрямовано звернення до голови Верховної Ради, керівників парламентських фракцій та міжфракційних об’єднань із проханням не допустити ухвалення законопроекту № 2342.

“Нещодавно український народ відзначав 1025-річчя хрещення Русі-України, тим самим ще раз ствердивши свою приналежність до багатої духовної спадщини Християнства та вірність його моральним засадам, які, на жаль, знехтувані сучасною західною ліберальною культурою. Прагнучи до Європи, ми маємо надію на покращення рівня життя та високі соціальні стандарти. Водночас більшість українців вірять, що Українська держава зможе й збагатити європейську спільноту, показавши переваги міцної сім’ї, стриманості, моральності та здорового глузду”, – йдеться у зверненнях РЄПЦУ.   

Представники Церков наголосили на “особистій відповідальності кожного парламентаря перед Богом та прийдешніми поколіннями за збереження моральних засад та здорового духовного ґрунту, на яких формуватимуться світогляд наших дітей та майбутнє України”.

Нагадаємо, 14 травня 2013 року Верховна Рада відклала на невизначений час розгляд законопроекту № 2342, з огляду на протести з боку прибічників традиційних сімейних цінностей. Самі парламентарі мають протилежні позиції щодо цієї ініціативи. Зокрема, фракція Партії регіонів вирішила дозволити своїм однопартійцям самостійно визначитись щодо цього законопроекту. Водночас, Віталій Кличко заявив нещодавно про підтримку фракцією «УДАР» цього урядового законопроекту, пояснивши це необхідністю толерантного ставлення до вибору кожної людини. 

Довідка: Рада Євангельських Протестантських Церков України з 2005 року координує міжцерковний діалог 11 євангельських релігійних об'єднань (баптистів, п’ятидесятників, харизматів, лютеран) та представляє біля 10 тисяч церковних громад євангельських християн України.