• Головна
  • Новини
  • Янукович відзначив заслуги митрополита Агафангела перед Україною...

Янукович відзначив заслуги митрополита Агафангела перед Україною

27.08.2013, 17:10
Янукович відзначив заслуги митрополита Агафангела перед Україною - фото 1
Своєю батьківщиною Митрополит Агафангел називає СРСР, каже, що Львів - це «наша Чечня» і дуже поважає Путіна, вважаючи його сучасним Міниним і Пожарським.

578-007.jpgПрезидент України Віктор Янукович 24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, нагородив орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня постійного члена Священного Синоду УПЦ (МП) митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела (Савіна ) (Указ № 448/2013).

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

Ця висока нагорода вручається за видатні заслуги перед Україною в галузі державного будівництва, зміцнення міжнародного авторитету України, розвитку економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров'я, за визначні благодійницьку, гуманістичну та громадську діяльність.

Як відомо, Одеський митрополит Агафангел є одним із найбільш послідовних противників автокефалії Української Православної Церкви, прихильником «Русского мира», який проповідує Патріарх РПЦ Кирил. Як зізнався свого часу владика Савін, він виступатиме проти незалежності УПЦ (МП), навіть якщо за таке рішення проголосує Синод єпископів. Своєю батьківщиною він називає СРСР, каже, що Львів це «наша Чечня» і дуже поважає Путіна, вважаючи його сучасним Міниним і Пожарським.