• Головна
  • Новини
  • Янукович висловив своє бачення святкування Дня Хрещення Русі...

Янукович висловив своє бачення святкування Дня Хрещення Русі

24.07.2013, 11:55
Янукович висловив своє бачення святкування Дня Хрещення Русі - фото 1
Глава Адміністрації Президента України, співголова Оргкомітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі Сергій Льовочкін повідомив про заходи, які заплановані на 26 липня під час святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі.

508389_300-h.jpgГлава Адміністрації Президента України, співголова Оргкомітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі Сергій Льовочкін повідомив про заходи, які заплановані на 26 липня під час святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі.

"У цих заходах візьмуть участь представники усіх релігійних організацій України, а також представники громадськості: відомі діячі культури і науки, чиновники, дипломати. Упевнений, такий представницький склад учасників сприятиме налагодженню діалогу в суспільстві і служити суспільної консолідації ", цитує слова Глави АПУ Gazeta. ua.

Льовочкін окремо звернув увагу на важливість святкування річниці хрещення Київської Русі на найвищому рівні, враховуючи роль християнства в духовному, політичному та соціально-економічному розвитку України.

"Президент неодноразово підкреслював, що ювілей прийняття християнства як державної релігії України-Русі має стати святом нашої державності, європейської ідентичності нашого народу і країни, нашого духовного і культурного єднання", - підкреслив Глава Адміністрації.

За його словами, в п'ятницю 26 липня, за участю Януковича в Національному культурно-мистецькому та музейному центрі "Мистецький арсенал" відбудеться відкриття виставки "Велике і Величне".

"На цій виставці будуть представлені мистецькі шедеври з майже сорока вітчизняних музеїв", - зазначив Льовочкін.