• Головна
  • Новини
  • Міліція слідкуватиме за порядком під часу візиту Патріарха Філарета до Луганська...

Міліція слідкуватиме за порядком під часу візиту Патріарха Філарета до Луганська

18.07.2013, 12:51
Міліція слідкуватиме за порядком під часу візиту Патріарха Філарета до Луганська - фото 1
У міліції запевнили, що під час візиту на Луганщину Патріарха Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарета правопорядок буде забезпечено.

1088-uoc.jpgУ міліції запевнили, що під час візиту на Луганщину Патріарха Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарета правопорядок буде забезпечено.

Про це «Луганськ.Коментарі» повідомлив відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Луганській області.

З 19 по 20 липня 2013 на території Луганської області перебуватиме Патріарх УПЦ КП Філарет. Програмою його візиту передбачено проведення заходів на території Луганська.

«Враховуючи те, що візит Патріарха Філарета викликає значний суспільний резонанс, міліцією Луганщини прийнято комплекс профілактичних заходів щодо забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час цього візиту. Налагоджено тісну взаємодію з органами влади, іншими правоохоронними органами та Луганської єпархії УПЦ КП. Підготовлений план забезпечення правопорядку. Проведено заходи з підготовки особового складу для несення служби», - зазначили в міліції.

Органи місцевої влади дали пропозиції щодо організації дорожнього руху в місці проведення заходу, вжиті інші заходи щодо забезпечення правопорядку.

«Правопорядок під час перебування Патріарха УПЦ КП в Луганську буде забезпечений», - запевнили правоохоронці.

Як повідомлялося, в Луганську чекають провокації під час візиту Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

Київська Патріархія отримала достовірну інформацію про підготовку проросійськими організаціями в Луганську провокацій проти Патріарха Філарета. Представники цих організацій погрожують силою не допустити Патріарха на освячення храму.

У зв'язку з цим прес-центр Київської Патріархії повідомляє, що Луганська єпархія УПЦ КП вже звернулася до правоохоронних органів з проханням попередити незаконні дії та забезпечити охорону громадського порядку під час візиту Патріарха до Луганська 20 липня.

«Сподіваємося, що держава не допустить порушення прав віруючих Київського Патріархату на Луганщині, особливо в час, коли вся Україна відзначає 1025-річчя Хрещення Київської Русі. А представників проросійських організацій Луганська закликаємо своїми агресивними вчинками не ганьбити Православну Церкву, за захист якої вони нібито виступають», - відзначили в прес-центрі.