• Головна
  • Новини
  • Священнослужителі повинні наслідувати Ісуса, а не підлещуватися до владоможців, - Предстоятель УАПЦ...

Священнослужителі повинні наслідувати Ісуса, а не підлещуватися до владоможців, - Предстоятель УАПЦ

06.05.2013, 09:18
Предстоятель УАПЦ Митрополит Мефодій (Кудряков) назвав дві основні причини, які стоять на заваді створенню об’єднанню православ’я – це особисті амбіції священнослужителів і бажання окремих Церков за допомогою влади вирішити свої проблеми.

Предстоятель УАПЦ Митрополит Мефодій (Кудряков) назвав дві основні причини, які стоять на заваді об’єднанню православ’я – це особисті амбіції священнослужителів і бажання окремих Церков за допомогою влади вирішити свої проблеми.

Про це він сказав у інтерв’ю «5 каналу».

«От ніби всі нормально живемо, але у якийсь момент сильний світу цього простягне руку дружби одній з Церков. І та Церква зразу забуває головну ціль, про одну Помісну Церкву, один Божий народ. І з допомогою влади, сили думає всіх під себе підігнати», – зазначив він.

«Приходять інші сильні світу і інша Церква забуває, як тяжко було і також хоче використати земну силу, земну владу для себе», - продовжив думку Предстоятель УАПЦ.

На його переконання, християни повинні наслідувати Ісуса і не шукати захист у владоможців.

«А ми от згадуємо Господа Ісуса. Він ніякої влади не мав. Ніколи не застосовував силу, щоби когось переконати. Знаєте, на мою тверду думку, Церква повинна бути безсилою як Господь. Вона повинна виконувати свою місію - спасати людей, а все інше – другорядне» - наголосив першоєрарх.

«Хочеться вірити, що така золота мрія здійсниться, що буде у нас одна Церква, бо вона необхідна. Якщо ми хочемо мати одну Церкву, то без сумніву, ми хочемо мати і одну державу. Але якщо будуть розділені Церкви, то ми ніколи ми не збудуємо своєї суверенної соборної України, про яку ми 20 років говоримо і все тупцюємося на місці», - зробив висновок Митрополит УАПЦ Мефодій (Кудряков).