• Головна
  • Новини
  • Священнослужителі УПЦ (МП) пояснили депутатам що вони хочуть від держави...

Священнослужителі УПЦ (МП) пояснили депутатам що вони хочуть від держави

04.04.2013, 10:38
Священнослужителі УПЦ (МП) пояснили депутатам що вони хочуть від держави - фото 1
Священнослужителі УПЦ (МП) на чолі з Митрополитом Володимиром (Сабоданом) 3 квітня зустрілися з членами міжфракційного об’єднання «За сприяння свободі сумління», яке очолює народний депутат України Ганна Герман.

_MG_3498_0.jpgСвященнослужителі УПЦ (МП) на чолі з Митрополитом Володимиром (Сабоданом) 3 квітня зустрілися з членами міжфракційного об’єднання «За сприяння свободі сумління», яке очолює народний депутат України Ганна Герман.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

Вітаючи присутніх, Митрополит Володимир подякував народним депутатам за готовність сприяти розв’язанню важливих питань державно-церковних відносин та бажання спільно творити добрі справи. Він наголосив на важливості гідно зустріти великий ювілей 1025-річчя Хрещення Київської Русі та окреслив коло питань, які Церква вважає першочерговими у розвитку співпраці з державою взагалі та Верховною Радою як вищим законодавчим органом країни.

Митрополит Бориспільський Антоній (Паканич) конкретизував побажання Предстоятеля, зазначивши, що єрархію УПЦ (МП) нині турбує питання надання Церкві статусу юридичної особи, заборону приватизації колишнього церковного майна, що перебуває у державній та комунальній власності; питання визнання державою духовної освіти та надання Церкві права засновувати освітні заклади; а також питання захисту моральності в суспільстві – це і питання, щодо змін до законів про дискримінацію, питання унеможливлення легалізації грального бізнесу та питання постійних намагань ліквідувати Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, досвід співпраці з якою Церква оцінює як позитивний.

Керівник Міжфракційного об’єднання «За сприяння свободі сумління» Ганна Герман подякувала Митрополиту Володимиру за благословення на створення такого об’єднання та висловила сподівання на плідну співпрацю парламентарів з релігійними організаціями заради служіння народові України.

На зустрічі з єрархією УПЦ (МП) від депутатського корпусу були присутні народні депутати: Ганна Герман, Юрій Мирошниченко, Едуард Гурвіц, Андрій Деркач, Олег Ляшко, Cергій Міщенко, Оксана Калетнік.

З боку Української Православної Церкви (Московського Патріархату) - Керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський Антоній, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, секретар Предстоятеля УПЦ (МП) архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, голова Військового відділу УПЦ (МП) архиєпископ Білоцерківський і Богуславський Августин, голова Комітету з біотичних і етичних питань єпископ Макарівський Іларій, голова Медичного відділу УПЦ (МП) єпископ Львівський і Галицький Філарет, голова Молодіжного відділу УПЦ (МП) єпископ Обухівський Іона, голова Учбового комітету УПЦ (МП) єпископ Ірпінський Климент, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) прот. Георгій Коваленко, голова відділу «Церква і культура» ігуменія Серафима (Шевчик), голова Юридичного відділу Валентин Волинець, радник Предстоятеля УПЦ (МП) Юрій Решетніков та Представник УПЦ (МП) при Верховній Раді України прот. Василій Русінка.