• Головна
  • Новини
  • Костянтин Грищенко у Римі відвідав поховання о. Степана Чміля...

Костянтин Грищенко у Римі відвідав поховання о. Степана Чміля

19.03.2013, 10:19
Костянтин Грищенко у Римі відвідав поховання о. Степана Чміля - фото 1
Офіційний делегат України на інтронізації нового Папи Римського віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко 18 березня відвідав собор святої Софії в Римі.

19-03-13-1-p.jpgОфіційний делегат України на інтронізації нового Папи Римського віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко 18 березня відвідав собор святої Софії в Римі.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Офіційного представника України зустрів Патріарх Святослав (Шевчук). Президент Товариства українців-католиків «Свята Софія» о. Іван Дацько ознайомив гостя з мозаїками храму, розповів про повернення Патріарха Йосифа із сибірського заслання та його діяльність в Римі. Після екскурсії Костянтин Грищенко поклав квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку, встановленого на території комплексу Святої Софії УГКЦ.

Поцікавившись у Патріарха УГКЦ Святослава ставленням Папи Франциска до України, Костянтин Грищенко виявив бажання відвідати крипту собору, у якій поховано о. Степана Чміля, - українського священика, у якого вчився новообраний Понтифік. Представник України оглянув також виставку, присвячену 20-річчю виходу УГКЦ з підпілля.

«Я приємно вражений такою присутністю України в Італії. Я був у Римі декілька разів, однак вперше відчуваю, наскільки Рим є українським. Це справжній клаптик України в італійській столиці», - зазначив віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко.

Під час оглядин собору святої Софії віце-прем’єр-міністра супроводжували посол України при Апостольській Столиці Тетяна Іжевська та посол України в Італійській Республіці Євген Перелигін.