• Головна
  • Проекти
  • У Криму чиновники не мають права показувати свої релігійні переконання...

У Криму чиновники не мають права показувати свої релігійні переконання

23.02.2013, 12:27
У Криму чиновники не мають права показувати свої релігійні переконання - фото 1
У Роздольненському і Бахчисарайському районах Криму затверджені кодекси поведінки для чиновників. Етичні норми розроблені відповідно до розпорядження уряду Кримської автономії. В подальшому прийняти такого роду кодекси повинна буде влада кожного району Криму.

Крим.jpgУ Роздольненському і Бахчисарайському районах Криму затверджені кодекси поведінки для чиновників. Етичні норми розроблені відповідно до розпорядження уряду Кримської автономії. В подальшому прийняти такого роду кодекси повинна буде влада кожного району Криму, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Крым 24 и "Сегодня".

Прийняті в двох районах етичні кодекси зобов'язують держслужбовців бути ввічливими і привітними, утримуватися від лайки. Крім того, чиновникам «не можна брати участь у страйках, віддавати переваги будь-яким об'єднанням громадян і показувати свої релігійні переконання».

Що конкретно означає пасаж про релігійні переконання, не уточнюється. Неясно, чи можна тепер, наприклад, чиновникам публічно хреститися.

У Бахчисарайському районі держслужбовців також зобов'язали «всім своїм виглядом демонструвати ворожість до корупції».

У Роздольненської районної адміністрації, як повідомив її голова Юрій Городничий, в даний час проводяться ознайомчі семінари для співробітників. «Навчаємо держслужбовців. Справа це кропітка – в один день не вкладемося», – зазначив він.

Етичні кодекси були розроблені відповідно до розпорядження уряду Криму від 31 січня 2012 року, яке стосувалося виконання державної програми з протидії корупції.