• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) схвалили дії столичної влади зі звільнення святинь від рекламних сітілайтів та білбордів...

В УПЦ (МП) схвалили дії столичної влади зі звільнення святинь від рекламних сітілайтів та білбордів

11.02.2013, 09:57
Відтепер біля Києво-Печерської лаври відсутні звичні рекламні сітілайти та білборди.

Відтепер біля Києво-Печерської лаври відсутні звичні рекламні сітілайти та білборди. Зовнішня реклама у межах святинь та архітектурно-історичних заповідників зникла як результат прийнятої рік тому, 26 січня 2012 року, міською владою Концепції розвитку зовнішньої реклами у м. Києві, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Оrthodoxy.

Коментуючи звільнення столичних вулиць, де розташовані визначні святині, від рекламного «лушпиння», голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоієрей Георгій Коваленко зазначив: «Ми вітаємо виконання рішення столичної влади, яке було прийнято рік тому, і сподіваємось, що така ж участь буде і в інших пам’яток нашої історії, у наших святинь. Адже до цього було боляче дивитись, що в усьому світі біля історичних пам’яток і святих місць немає реклами, а в нас її – навіть занадто багато.

Тому сподіваємось, що, дійсно, стаємо цивілізованим суспільством, країною, де зберігаються пам’ятки історії, й їх зовнішній вигляд не псується зайвою рекламою, де вшановуються святині, до яких тепер, ідучи, людина не має роздивлятися рекламні сітілайти, а натомість може занурюватись у себе, думати про головне. Такі дії Київської міської влади Церква може тільки вітати і сподіватись, що і керівники інших міст України також будуть брати приклад зі столиці і звільнять наші історичні пам’ятки і святині з рекламного полону».

Згідно з Концепцією, до переліку видатних пам’яток архітектури та святих місць потрапили: Києво-Печерська лавра, Софія Київська, Володимирський і Михайлівський собори, Андріївський узвіз, Десятинний провулок, Андріївська церква, Кирилівський монастир, Маріїнський палац та інші.