• Головна
  • Новини
  • Формат участі УПЦ КП в офіційних заходах з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі залишається невизначеним...

Формат участі УПЦ КП в офіційних заходах з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі залишається невизначеним

06.02.2013, 14:35
Формат участі УПЦ КП в офіційних заходах з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі залишається невизначеним - фото 1
В УПЦ КП кажуть, що святкування Хрещення Русі без них – нонсенс.

Янукович_УПЦ_КП.jpgПід час зустрічі Президента Віктора Януковича з керівниками християнських Церков Глава УПЦ КП Патріарх Філарет (Денисенко) висловив стурбованість, що офіційні святкові заходи можуть пройти без участі його Церкви.

Першоєрарх наголосив, що проведення Дня Хрещення Русі без УПЦ КП "може внести розкол в українське суспільство", пише "Коммерсант-Украина".

Як відзначає видання, формат участі УПЦ КП у заходах з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі залишається невизначеним.

"Святкування Хрещення Русі без УПЦ КП – це нонсенс, оскільки саме ми є наступниками Церкви, що існувала в Києві, коли Москви не було навіть у проекті. Київський Патріархат – найбільша православна юрисдикція в Україні, і не враховувати думки його пастви просто неможливо", – вважає секретар Священного Синоду УПЦ КП, архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

В УПЦ (МП) не мають наміру перешкоджати участі УПЦ КП в офіційних заходах. "Ми розглядаємо цю участь в рамках співпраці держави і Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, тому на якихось офіційних подіях їх представники цілком можуть бути", – вважає голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоєрей Георгій Коваленко.