• Головна
  • Новини
  • В. Янукович розповів архиєреям РПЦ, що УПЦ (МП) в Україні є однією з найбільш шанованих інституцій...

В. Янукович розповів архиєреям РПЦ, що УПЦ (МП) в Україні є однією з найбільш шанованих інституцій

02.02.2013, 15:53
В. Янукович розповів архиєреям РПЦ, що УПЦ (МП) в Україні є однією з найбільш шанованих інституцій - фото 1
Президент України надіслав вітання учасникам Архиєрейського Собору Російської Православної Церкви.

Янукович.jpgПрезидент України надіслав вітання учасникам Архиєрейського Собору Російської Православної Церкви.

«Радий вітати вас з проведенням Архієрейського Собору Руської Православної Церкви. Завдяки своїй активній різнобічній діяльності Православна Церква в Україні є однією з найбільш шанованих інституцій. Особливо необхідно відзначити її піклування про духовний і моральний стан нашого суспільства.

Безперечна заслуга в цьому належить Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру. Його мудрі зусилля, спрямовані на розвиток церковного життя та подолання існуючих проблем, усіляко підтримуються віруючими України та є важливим компонентом стабільності релігійної ситуації в нашій країні.

Упевнений, що результати Архієрейського Собору послужать основою подальших благословенних трудів Церкви. Бажаю вам міцного здоров'я, добра і миру», – йдеться  привітанні, яке поширив офіційний сайт УПЦ (МП).

Як РІСУ повідомляла, з 2 по 5 лютого 2013 року в Москві в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя пройде Архиєрейський Собор Російської Православної Церкви.

На Архиєрейський Собор зберуться понад 280 архиєреїв (правлячих та вікарних) з 247 єпархій РПЦ в Росії, Україні, Білорусі, Молдові, Азербайджані, Казахстані, Киргизії, Латвії, Литві, Таджикистані, Туркменії, Узбекистані, Естонії, а також країн далекого зарубіжжя, в яких є єпархії РПЦ.