• Головна
  • Новини
  • Секретаріат ВРЦіРО підготує звернення до новообраного складу Верховної Ради України...

Секретаріат ВРЦіРО підготує звернення до новообраного складу Верховної Ради України

16.11.2012, 12:30
Секретаріат ВРЦіРО підготує звернення до новообраного складу Верховної Ради України - фото 1
Секретаріат Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій обговорив зміст та можливі негативні наслідки у зв’язку з прийняттям парламентом змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

vrciro_2010_1.jpgСекретаріат Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій обговорив зміст та можливі негативні наслідки у зв’язку з прийняттям парламентом змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Зустріч представників конфесій відбулась 15 листопада 2012 року за участі Головуючого у ВРЦіРО архієпископа Григоріса Буніатяна, керуючого Українською єпархією Вірменської Апостольської Церкви, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Запрошений на засідання директор Департаменту у справах релігій та національностей Мінкультури Володимир Любчик розповів про результати засідання  Комісії з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій при Кабінеті Міністрів України. За його словами, на сьогодні достеменно не відомо, чи застосує Президент України право вето до законопроекту № 10221 чи підпише його.

Нагадаємо, що члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організаційНарада представників християнських Церков України, а також правозахисники,  громадські активісти та науковці звернулись до Президента Януковича із закликом не підписувати зміни до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» з метою збереження свободи віросповідання в Україні.

Секретаріат ВРЦіРО вирішив підготувати звернення до новообраного складу Верховної Ради України. Представники конфесій також спланували свою подальшу взаємодію з метою розвитку державно-конфесійних відносин у конструктивному ключі.