• Головна
  • Новини
  • Віктор Янукович запросив Главу Кіпрської Церкви в Україну...

Віктор Янукович запросив Главу Кіпрської Церкви в Україну

09.11.2012, 16:26
Віктор Янукович запросив Главу Кіпрської Церкви в Україну - фото 1
Президент України Віктор Янукович провів зустріч з Предстоятелем Кіпрської Православної Церкви Архиєпископом Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостомом II.

Янукович.jpgПрезидент України Віктор Янукович провів зустріч з Предстоятелем Кіпрської Православної Церкви Архиєпископом Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостомом II. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Під час зустрічі Президент зазначив, що між Україною і Кіпром існують традиційно дружні відносини, які мають глибокі історичні корені. Він підкреслив, що розвитку і зміцненню наших взаємин здавна сприяла спільна духовна основа - православна віра.

Янукович схвально відгукнувся на слова предстоятеля Кіпрської Православної Церкви про те, що він підтримує взаємовідносини з ієрархами Української православної церкви. Глава держави в той же час підкреслив, що Україна, маючи духовну православну основу, об'єднує багато народів з різними віросповіданнями. У цьому контексті він звернув увагу на важливість роботи Ради церков, яка сприяє духовному примирення між усіма конфесіями в Україні.

Говорячи про паломництво українських громадян до християнських святинь, Янукович наголосив на важливості постійного зв'язку з пам'ятними місцями та історією християнства.

Президент також нагадав, що нещодавно у Києві було відкрито Подвір'я Афонського Свято-Пантелеймонівського монастиря у Свято-Михайлівській церкві.

Глава держави запросив Хризостома II відвідати Україну.