В Україні запроваджують біометричні паспорти

05.10.2012, 09:43
В Україні запроваджують біометричні паспорти - фото 1
Верховна Рада ухвалила в цілому Закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр", що передбачає запровадження в Україні біометричних паспортів.

Паспорти.jpgВерховна Рада ухвалила в цілому Закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр", що передбачає запровадження в Україні біометричних паспортів.

Як повідомляє УКРІНФОРМ, "за" проголосували 233 народних депутати.

Згідно із цим законом №10492, кожен громадянин України, незалежно від віку, зобов'язаний отримати паспорт, що виготовляється у формі картки, яка містить безконтактний електронний носій інформації. Оформлення паспорта громадянина України здійснюється всім особам, починаючи з народження і незалежно від віку на кожні десять років.

До біометричного паспорту вноситься інформація про громадян, що включена до єдиного державного демографічного реєстру: ім'я; дата народження або смерті; місце народження; стать; дата внесення інформації про особу до реєстру; відомості про батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників та інших представників. Окрім того, записуються відомості про громадянство, його відсутність та підстави набуття громадянства країни; реквізити документів, виданих особі; відомості про документи, що підтверджують смерть особи або визнання особи померлою чи безвісти відсутньою, а також відцифрований зразок підпису та образ обличчя особи.

Єдиний державний демографічний реєстр включатиме також додаткову змінну інформацію: про місце реєстрації, сімейний стан, відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, видачу приватизаційних паперів, додаткові (факультативні) біометричні дані, параметри; інформацію з відомчих інформаційних систем.

Законом визначається, що Єдиний державний демографічний реєстр - електронна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для зберігання, обробки та використання інформації про особу. Окрім того, закон містить норму, відповідно до якої внесена до реєстру інформація є конфіденційною, а її нерозголошення гарантується державою.