• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ подякував керівництву Харківщини за молитовник Патріарха Йосипа Сліпого...

Глава УГКЦ подякував керівництву Харківщини за молитовник Патріарха Йосипа Сліпого

21.05.2012, 10:25
Глава УГКЦ подякував керівництву Харківщини за молитовник Патріарха Йосипа Сліпого - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) у рамках візиту до Донецько-Харківського екзархату відвідав Харків.

Патріарх СвятославПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) у рамках візиту до Донецько-Харківського екзархату відвідав Харків. За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, в обласному центрі єрарх відправив Літургію у храмі Святого Миколая та зустрівся з керівництвом міста та області. Разом із представниками Харківської влади Патріарх Святослав побував на місці, де встановлена дошка Патріархові Йосифу Сліпому. Глава УГКЦ висловив вдячність за відновлення цієї меморіальної дошки.

«У церковних служителів і представників влади спільна мета - зробити так, щоб у нашій державі і суспільстві кожен почувався комфортно і відчував повагу до себе, незалежно від релігії, конфесії, кольору шкіри. Ми присутні тут, щоб послужити людині», - сказав він.

Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) також висловив вдячність голові Харківської ОДА Михайлу Добкіну за віднайдений в архівах молитовник-часослов, вилучений у Патріарха Йосифа під час ув‘язнення у Харкові.

«Кілька місяців тому у Львові я отримав цікавий подарунок від Михайла Добкіна, який передав мені екс-губернатор Львівщини Михайло Цимбалюк. Це був молитовник Патріарха Йосифа Сліпого старослов’янською мовою, але написаний латинськими буквами. Це унікальне видання, його після конфіскації в Патріарха у Харкові зберігали в архіві. Михайло Добкін передав мені цей молитовник як особливий знак, який пов’язує і Патріарха Йосифа і всю нашу Церкву з харківською землею», - сказав Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви.

Глава УГКЦ зі свого боку подарував представникам влади Катехизм УГКЦ, диск інтронізації і фотоальбом першого року свого предстоятельського служіння.