Архиєпископ УПЦ КП поскаржився Генпрокурору на Януковича

15.05.2012, 16:13
Архиєпископ УПЦ КП поскаржився Генпрокурору на Януковича - фото 1
Архиєпископ Кримський УПЦ КП Климент (Кущ) звернувся з проханням до Генпрокурора Віктора Пшонки, аби той зобов’язав Президента України Віктора Януковича дати відповідь на звернення вірян Київського Патріархату за №443/15228-01 від 16.03.2012 року.

Климент (Кущ)Архиєпископ Кримський УПЦ КП Климент (Кущ) звернувся з проханням до Генпрокурора Віктора Пшонки, аби той зобов’язав Президента України Віктора Януковича дати відповідь на звернення вірян Київського Патріархату за №443/15228-01 від 16.03.2012 року.

Архиєпископ Климент нагадує Генпрокурору, що 16 березня низка відомих у Криму осіб – духовенство, науковці, журналісти, військовики написала лиcта до Президента України. Ці люди поскаржились Януковичу на місцеву владу, яка п’ятнадцять років поспіль зволікає з виділенням земельних ділянок під будівництво храмів Київського Патріархату. У 2008 році громаді УПЦ КП виділили місце під будівництва собору Христа Спасителя у Сімферополі по вул. Київській. Віряни витратили кошти на виготовлення технічно- проектної документації, проекту кафедрального Собору. Проте 16 лютого 2012 року Сімферопольська міською радою було ухвалено рішення про відмову у наданні земельної ділянки під будівництво Кафедрального собору УПЦ КП.

Духовенство, науковці, журналісти, військовики попросили Януковича взяти під свій особистий контроль питання, пов`язане з виділенням земельної ділянки Управлінню Кримської єпархії УПЦ Київського Патріархату для будівництва кафедрального собору Христа Спасителя.

З часу подання звернення до Президента України минуло кілька місяців.

«Прикро констатувати, але факт є фактом, відповіді на наше звернення на сьогоднішній день немає, чим самим є факт порушення Закону України «Про звернення громадян» та Закону України "Про інформацію"», — цитує слова архиєпископа Климента (Куща) офіційний сайт УПЦ КП.

«Просимо Вас зобов'язати Президента України надати належну відповідь на звернення громадян, зареєстрованим за №443/15228-01 від 16.03.2012 року та вжити всіх заходів прокурорського реагування відносно порушення чинного законодавства України», — йдеться у зверненні владики Климента до Генпрокурора Віктора Пшонки.