• Головна
  • Новини
  • Депутати Київради не підтримали ідею перенесення монастиря, що незаконно виріс біля Десятинної церкви...

Депутати Київради не підтримали ідею перенесення монастиря, що незаконно виріс біля Десятинної церкви

06.04.2012, 10:52
Лише 52 депутати Київради проголосували за демонтаж так званого Десятинного монастиря біля підмурків Десятинної церкви, чого не достатньо для прийняття рішення.

Лише 52 депутати Київради проголосували за демонтаж так званого Десятинного монастиря біля підмурків Десятинної церкви, чого не достатньо для прийняття рішення. Це питання розглядалось в рамках створення комплексної пам’ятки природи місцевого значення «Пейзажна алея». 


Про це повідомила прес-служба ініціатора питання щодо знесення незаконних споруд на горі Десятинці, депутата Київради Олександра Бригинця.

«Для того, щоб рішення Київради не було формальністю я запропонував внести до нього доповнення, передбачивши знесення незаконно встановлених споруд на території Старокиївської гори (Десятинка), що входить до оголошеної зони (територія створеної пам’ятки природи займе схили Старокиївської гори від Андріївського узвозу вздовж Пейзажної алеї та гори Десятинки до вул. Гончарної)», – заявив О. Бригинець.

Депутат зауважив, що незважаючи на те, що ці території мають багаторівневий захист на ній є незаконно встановлені споруди - так званий Десятинний монастир (велика тимчасова споруда, яка візуально схожа на церкву нетрадиційної форми). 

«Я навмисне намагався не політизувати ситуацію, адже в даному випадку пропозиція демонтувати і перенести монастир не носить жодного релігійного чи політичного аспекту. Йдеться лише про інтереси Десятинки як пам’ятки історії, культури та археології, а тепер і екології», - наголосив О. Бригинець.