Патріарха Йосипа Сліпого вшанують на державному рівні

22.03.2012, 16:11
Патріарха Йосипа Сліпого вшанують на державному рівні - фото 1
Верховна Рада України 22 березня ухвалила постанову про відзначення 120-річчя від дня народження Патріарха Йосипа Сліпого (Йосипа Коберницького-Дичковського).

Патріарх Йосип СліпийВерховна Рада України 22 березня ухвалила постанову про відзначення 120-річчя від дня народження Патріарха Йосипа Сліпого (Йосипа Коберницького-Дичковського). Відповідний документ, ініційований народними депутатами Борисом Тарасюком, В’ячеславом Ковалем та Олександром Чорноволенком, підтримали 361 депутатів.

Проти проголосувало 26 осіб - вся фракція комуністів та депутат партії регіонів, відомий захисник канонічного православ’я, Юрій Болдирєв.

Верховна Рада, як інформує її сайт, відтак рекомендує уряду утворити організаційний комітет з підготовки та проведення відзначення цієї дати та сприяти виданню праць Патріарха Йосипа Сліпого.

Постанова також передбачає, що впродовж року державні радіо та телебачення організують передачі, присвячені життю і діяльності знаменитого керманича УГКЦ.

Верховна Рада також запропонувала Національному банку України здійснити випуск пам’ятних монет із серії «Видатні діячі України» із зображенням Патріарха Йосипа Сліпого, а українському державному підприємству поштового зв’язку “Укрпошта” видати серію поштових конвертів та здійснити випуск та спецпогашення марок з портретом Патріарха УГКЦ.