• Головна
  • Новини
  • «Діалог між Церквою і Державою має бути кращим і боятися візиту ВРЦіРО в Брюссель не потрібно», – Патріарх Святослав Президенту...

«Діалог між Церквою і Державою має бути кращим і боятися візиту ВРЦіРО в Брюссель не потрібно», – Патріарх Святослав Президенту

22.03.2012, 09:08
«Діалог між Церквою і Державою має бути кращим і боятися візиту ВРЦіРО в Брюссель не потрібно», – Патріарх Святослав Президенту - фото 1
21 березня 2012 року відбулася зустріч членів Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Президентом України Віктором Януковичем. Від УГКЦ учасником зустрічі був Предстоятель Патріарх Святослав (Шевчук).

Святолсав_(Шевчук).png21 березня 2012 року відбулася зустріч членів Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Президентом України Віктором Януковичем. Від УГКЦ учасником зустрічі був Предстоятель Патріарх Святослав (Шевчук).

У своєму слові Глава УГКЦ передусім висловив здивування членів ВРЦіРО з приводу того, що про зустріч з Президентом їх було повідомлено за два дні до її проведення, а сама зустріч призначена на той день, коли мав розпочатися офіційний візит делегації ВРЦіРО до Брюсселя.

Разом із тим Патріарх Святослав підкреслив, що участь у зустрічі з Президентом України практично всіх членів Всеукраїнської ради Церков свідчить про велику повагу, яку вони виявляють Главі своєї держави.

У виступі Предстоятель УГКЦ наголосив на необхідності розвитку державно-церковних стосунків, що «є важливим чинником гармонійного розвитку нашої країни». При цьому він підкреслив, що сьогодні у нашій державі часом відчувається гостра відсутність діалогу між владою та різними частинами громадянського суспільства. «Розвиток діалогу дозволить знімати ту напругу в суспільстві, яку сьогодні спостерігаємо», – наголосив Глава УГКЦ.

Говорячи про міжнародний вимір діяльності Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, Блаженніший Святослав зазначив, що українська влада не має її боятися. «Метою нашої запланованої поїздки до Брюсселя є демонстрація євроінтеграційних прагнень громадян України». При цьому він наголосив, що українська держава має бути зацікавлена в таких контактах, адже вони слугують розвитку європейської перспективи України.

Предстоятель Церкви висловив сподівання, що про планові зустрічі з Президентом їх учасників повідомлятимуть щонайменше за тиждень до їх проведення та що стосунки між органами влади та представниками Церков будуватимуться на паритетній основі.

Як йдеться у повідомленні Департаменту інформації УГКЦ, Віктор Янукович після таких слів Глави УГКЦ подякував Патріарху Святославу за відвертість і заявив, що він не був поінформований про візит делегації ВРЦіРО до Брюсселя. Крім того, Президент України запевнив, що державна влада жодним чином не хоче і не буде перешкоджати міжнародним контактам Церков і релігійних організацій.