• Головна
  • Новини
  • Екстрена зустріч В. Януковича з представниками ВРЦіРО зриває їхній візит до Брюсселя...

Екстрена зустріч В. Януковича з представниками ВРЦіРО зриває їхній візит до Брюсселя

20.03.2012, 13:24
Екстрена зустріч В. Януковича з представниками ВРЦіРО зриває їхній візит до Брюсселя - фото 1

Перед непростою дилемою опинилися представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій – йти на зустріч до Президента України, чи їхати до Брюсселя на зустріч з найвищим керівництвом Євросоюзу. Візит до Бельгії планувався 4 місяці поспіль і повинен був відбутися 21-23 березня.

exklusiv.gifПеред непростою дилемою опинилися представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій – йти на зустріч до Президента України, чи їхати до Брюсселя на зустріч з найвищим керівництвом Євросоюзу. Візит до Бельгії планувався 4 місяці поспіль і повинен був відбутися 21-23 березня.

vrciro1b.jpg

Напередодні, 16 березня, під час зустрічі з Віце-прем’єр-міністром України Раїсою Богатирьовою єрархи Церков повідомили про поїздку до Брюсселю та попросили сприяння уряду в її проведенні з метою презентації очільникам європейських структур позитивного досвіду міжконфесійного діалогу та порозуміння в Україні.

Однак в понеділок представників ВРЦіРО повідомили про те, що на 21 березня, середу, вони матимуть зустріч з Президентом Януковичем. Як стало відомо РІСУ, до членів ВРЦіРО телефонували з адміністрації Президента і настійливо переконували їх не покидати межі України. Всі аргументи про те, що сплановані зустрічі з Президентом Євросоюзу та керівництвом ЄС та  що вже на руках квитки на літак, до уваги не бралися.

Порядок денний та час зустрічі з Президентом Януковичем в Адміністрації Президента не уточнили.

За повідомленням Інституту релігійної свободи, у Брюсселі делегація ВРЦіРО мала зустрітися  з Президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм, з Європейським Комісаром з питань розширення і політики добросусідства  Штефаном Фюле, з Верховним представником Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки та Віце-президентом Європейської Комісії  Кетрін Ештон, з Віце-Президентом Європейського Парламенту Яцеком Протасевичем, президентом Європейської Народної Партії Вілфредом Мартенсом та з членами Європейського Парламенту.