• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ досі чекають від Президента відповіді про заходи держави для припинення відтоку з України спеціалістів...

В УГКЦ досі чекають від Президента відповіді про заходи держави для припинення відтоку з України спеціалістів

09.02.2012, 10:16
В УГКЦ досі чекають від Президента відповіді про заходи держави для припинення відтоку з України спеціалістів - фото 1
Про це сказав Секретар Синоду єпископів УГКЦ Владика Богдан (Дзюрах) журналу українців у Італії ”До світла”.

Богдан_(Дзюрах).jpgВ Українській Греко-Католицькій Церкві досі чекають відповіді від Президента Віктора Януковтча на запитання, чому Українська держава мовчки спостерігає, як її продовжують покидати висококваліфіковані працівники: вчителі, медики та інженери.

Про це сказав Секретар Синоду єпископів УГКЦ Владика Богдан (Дзюрах) журналу українців у Італії ”До світла”, інформує УНІАН-релігії.

«Ми донині чекаємо на відповідь від Президента, як і кілька мільйонів наших співвітчизників, значна кількість яких охоче повернулися б додому, якщо б держава запропонувала їм роботу, відповідну до їх кваліфікації, та заробітну платню, достатню для гідного утримання себе і своїх рідних», – зазначає єпископ.

Та, переконаний він, держава все ще замало робить, щоб змінити цю ситуацію. За його словами, створюється враження, що комусь «навіть вигідна така ситуація, бо дозволяє без найменших затрат з боку уряду поповнювати державний бюджет за рахунок коштів, які заробітчани переказують або передають в Україну різними шляхами».
«Це, за статистикою, вражаюча цифра – близько 6 мільярдів доларів на рік (і це лише через офіційним шляхом!),– наголошує секретар Синоду. – Те, що ця цифра оплачена надто дорогою ціною: розбиті сім`ї, втрачені професійні навички, соціальне сирітство, схоже, цікавить не багатьох у владних кабінетах».

Утім, в УГКЦ, переконує єпископ Богдан, не перестають стукати «до умів і сердець можновладців і сподіваються, що держава все ж таки, врешті, обернеться обличчям до власних громадян, які перебувають за кордоном і потребують її захисту та підтримки», – завершив він.

Нагадаємо, під час торішнього засідання Синоду Єпископів УГКЦ у Бразилії члени Синоди написали листа Президентові України В.Януковичу, в якому запитували, чому Українська держава мовчки спостерігає, як її покидають висококваліфіковані працівники: вчителі, медики та інженери, – невже вони нам не потрібні вдома?