• Головна
  • Новини
  • Кабмін передасть національному парку "Святі Гори" 20 га землі...

Кабмін передасть національному парку "Святі Гори" 20 га землі

20.01.2012, 15:26
Кабінет Міністрів дозволив національному природному парку "Святі Гори" розробити проект землевпорядження для відведення парку земельної ділянки лісогосподарського призначення площею 20 га в Слов`янському районі Донецької області

Кабінет Міністрів дозволив національному природному парку "Святі Гори" розробити проект землевпорядження для відведення парку земельної ділянки лісогосподарського призначення площею 20 га в Слов`янському районі Донецької області.

Про це сказано в Розпорядженні Кабміну №38 «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки», інформує УНІАН-релігії.

Ця ділянка входить до земель запасу лісогосподарського призначення і розташована за межами населених пунктів на території Слов`янського району.

Передбачається, що її буде передано у постійне користування парку.

На території парку знаходиться 129 об`єктів археології (від палеоліту до середньовіччя), 73 пам`ятники історії. У 1980 році на нинішній території парку був заснований державний історико-культурний заповідник. 

Основу комплексу пам`ятників заповідника становить Свято-Успенська Святогорська Лавра (заснована в XIII — XVI століттях, статус лаври отримала в 2005 році), розташована на скелястому правом березі Сіверського Донця. До комплексу історичних пам`ятників також відноситься монументальна скульптура Артема роботи І. П. Кавалерідзе. 

З півдня до території парку примикає місто Слов`янськ.