НКРЕ не знижуватиме тарифи для Церков

22.11.2011, 09:53
НКРЕ не знижуватиме тарифи для Церков - фото 1
Про це зазначено у відповіді Голови НКРЕ Сергія Тітенка на колективне звернення парламентаріїв з партії ХДС до Кабінету міністрів України з пропозиціями щодо поліпшення умов для суспільно-важливої діяльності релігійних організацій.

kabmin5.jpgНаціональна комісія регулювання електроенергетики України “вважає недоцільним внесення запропонованих змін до Порядку розрахунку роздрібного тарифу на електричну енергію” на комунально-побутові потреби релігійних організацій, повідомляє Інститут релігійної свободи .

Про це зазначено у відповіді Голови НКРЕ Сергія Тітенка на колективне звернення парламентаріїв з партії ХДС до Кабінету міністрів України з пропозиціями щодо поліпшення умов для суспільно-важливої діяльності релігійних організацій.

Парламентарії пропонували внести доповнення до постанови уряду від 01.06.2011 року № 869, які передбачали встановлення для релігійний організацій тарифу за електричну енергію, що відпускається їм на комунально-побутові потреби, на рівні тарифів, передбачених для другої групи споживачів (міського та сільського населення).


Підставою для такої ініціативи стала практика встановлення урядом для релігійних організацій тарифів за користування електроенергією та природним газом на рівні найвищих тарифів, встановлених для населення за диференційованою системою (в залежності від обсягів споживання).

За допомогою такої методології формально не порушується указ Президента України від 22.06.1994 року № 322/94 про встановлення для релігійних організацій тарифів на електроенергію на рівні як для міського населення. За виключенням випадків, коли релігійні організації споживають електроенергії менше ніж 150 кВт на місяць, адже тоді вони сплачують за більшім тарифом, ніж міське населення.

Водночас протягом 2011 року тарифи на електроенергію для релігійних організацій підвищились на 50 % у порівнянні з минулим роком.

Нагадаємо, що у жовтні 2011 року народні депутати України у спільному листі до прем’єр-міністра України закликали уряд відновити пільги для релігійних організацій у сфері комунальних послуг, які були скасовані постановою Кабміну № 869 від 01.06.2011 року.

Після цього перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв дав доручення керівникам НКРЕ та профільних міністерств щодо опрацювання пропозицій, наданих парламентаріями.