• Головна
  • Новини
  • Волинська облрада просить Президента повернути Церквам попередні тарифи на «комуналку»...

Волинська облрада просить Президента повернути Церквам попередні тарифи на «комуналку»

08.11.2011, 15:19
Депутати волинської облради підтримали звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо тарифів на житлово-комунальні послуги для релігійних організацій.

Депутати волинської облради підтримали звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо тарифів на житлово-комунальні послуги для релігійних організацій. Проект рішення ініціював протоєрей УПЦ КП, депутат о. Віталій Собко.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, як повідомляє офіційний сайт Волинської єпархії УПЦ КП, раніше звернулася із проханням до Президента Віктора Януковича повернути попередні тарифи. «На початку цього року, тарифи на електроенергію були збільшені для церковних спільнот на 30 % шляхом диференціації цін для населення, подібним чином зросла і ціна на природний газ, - йдеться у документі.

В результаті цих рішень Церкви та релігійні організації були поставлені на один рівень з комерційними структурами – суб’єктами підприємницької діяльності, що повністю ігнорує їх неприбутковий статус та обсяг здійснюваної у суспільстві соціальної роботи».