• Головна
  • Проекти
  • У Севастополі продовжується боротьба римо-католиків за відібраний у них храм...

У Севастополі продовжується боротьба римо-католиків за відібраний у них храм

20.07.2011, 09:03
Міська рада Севастополя не підтримала ідею безвідплатної передачі римо-католикам їхнього колишнього храму.

Міська рада Севастополя не підтримала ідею безвідплатної передачі римо-католикам їхнього колишнього храму.

Як передає УНІАН, відповідну пропозицію про повернення будівлі на вулиці Шмідта, де до війни містився римо-католицький храм, озвучив з трибуни сесії депутат міськради Василь Зеленчук.

За підсумками обговорення питання «Про безвідплатну передачу релігійній громаді – римо-католицькій громаді священномученика Климента Римського в Севастополі й Одесько-Сімферопольській єпархії Римо-Католицької Церкви в Україні храму священномученика Климента Римського, розташованого на вул. Шмідта, 1 у Севастополі», «за» проголосували тільки три депутати. 16 депутатів - «проти», інші - «утрималися» і «не голосували».

Саме обговорення питання було нетривалим, під час дебатів виступили тільки два депутати, які заявили, що, на їхню думку, було б неправильним безоплатно передавати будівлю в комунальну власність. Вони також аргументували свою позицію тим, що інші конфесії в Севастополі по-іншому вирішували таку проблему, зокрема, просили в міськради виділення земельних ділянок і потім зводили храми.

Як повідомлялося, на початку цього місяця настоятель римо-католицької громади Севастополя Юрій Зимінський заявляв, що громада проведе безстрокову акцію з вимогою повернути їй збудований 100 років тому і відібраний у парафіян у 30-х роках минулого століття храм священномученика Климента Римського.

Він підкреслив, що «ми відстоюватимемо нашу позицію».

19 липня, на початку пленарного засідання сесії, біля будівлі міськради римо-католики Севастополя провели пікетування. У руках вони тримали, зокрема, плакат із написом «Християни, поверніть храм християнам».

Голова Севастопольської міської Ради Юрій Дойников кілька днів тому заявляв, що долю будівлі на вулиці Шмідта, де до війни розміщувався римо-католицький храм, а в післявоєнні роки - кінотеатр «Дружба», необхідно вирішувати на загальноміському референдумі.

Севастопольська МДА впродовж останніх більше ніж 10 років на виконання відповідного указу Президента України не раз ініціювала розгляд міськрадою питання про повернення римо-католицькій громаді міста будівлі. Проте результат щоразу був негативним.