• Головна
  • Новини
  • Комісія Київради з питань культури та туризму проти надання преваг УПЦ (МП) у здійсненні ритуальних послуг у столиці...

Комісія Київради з питань культури та туризму проти надання преваг УПЦ (МП) у здійсненні ритуальних послуг у столиці

14.07.2011, 14:04
Комісія Київради з питань культури та туризму проти надання преваг УПЦ (МП) у здійсненні ритуальних послуг у столиці - фото 1

Комісія Київради з питань культури та туризму звернулась до голови КМДА О. Попова з проханням надати доручення відповідним управлінням підготувати проект рішення, який забезпечить рівні можливості громадянам в доступі до організації похорон згідно з ритуалом конфесії, до якої вони належать.

Bruginets.jpgКомісія Київради з питань культури та туризму звернулась до голови КМДА О. Попова з проханням надати доручення відповідним управлінням підготувати проект рішення, яке забезпечить рівні можливості громадянам в доступі до організації похорон згідно з ритуалом конфесії, до якої вони належать. Відповідне рішення було прийняте під час обговорення питання на засіданні комісії за зверненням трьох конфесії від УПЦ КП, УПЦ (МП) та УГКЦ.

На сайті Голови комісії Київради з питань культури і туризму Олександра Бригинця зазначено, що О. Бригинець висловив сподівання, що КМДА і Київрада підтримають рішення комісії з питань культури та врахують думку священиків, щоб через те чи інше необдумане рішення не були порушені права киян.

«Особисто я виступаю за те, щоб кожній конфесії виділили в оренду місце для надання безкоштовних консультацій. Священики висловили думку, що представництво конфесії на кладовищах, як ідея надання консультацій – бажана. Якщо ж можливості надати відповідне право всім конфесіям немає, то його краще не надавати жодній, щоб уникнути розбрату», – повідомив О. Бригинець.

Як заявив Голова комісії Київради з питань культури і туризму, «Київрада планує прийняти рішення, яке надає суттєві переваги одній конфесії – УПЦ (МП), чого, безумовно, не можна допустити».

Нагадаємо, що на засідання президії Київради, яке відбулося 5 липня, розглядалося питання щодо виділення Свято-Іллінській парафії УПЦ (МП) в фактично безоплатну оренду по 3 кв. метри терміном на три роки приміщень у місцях оформлення замовлень на ритуальні послуги, в тому числі на міських кладовищах та у крематорії. Вже 14 липня на сесію Київради винесений проект рішення, згідно з яким Свято-Іллінська парафія УПЦ (МП) може отримати на всіх кладовищах Києва в оренду приміщення для проведення консультацій щодо поховального ритуалу. Про надання такого ж права іншим конфесіям не йдеться.