• Головна
  • Новини
  • Влада Криму назвала дії російських козаків спробою загострити релігійне протистояння на півострові...

Влада Криму назвала дії російських козаків спробою загострити релігійне протистояння на півострові

04.07.2011, 15:53
Влада Криму назвала дії російських козаків спробою загострити релігійне протистояння на півострові - фото 1

Dzarty.jpgГолова Ради Міністрів Криму Василій Джарти різко засудив дії російських козачих організацій і назвав самочинні і агресивні спроби незаконно встановлювати поклінні хрести «політикою, закамуфльованою в релігію» та пояснив, що «акція під Феодосією, потрібна лише виконавцям і їх замовникам, які прагнуть перетворити релігію на інструмент ненависті і розбрату».

Дії козаків, як заявив Джарти, були спробою «встановити знесений, згідно з рішенням суду, самовільно встановлений поклінний хрест під Феодосією». Як вважає Джарти, «окремі політичні діячі, що намагаються розіграти карту релігійного протистояння, повинні чітко усвідомити – час, коли влада дивилася на подібні дії крізь пальці, минув безповоротно».  Голова Ради Міністрів Криму наголосив, що «нікому і нічого не зійде з рук». Василій Джарти застеріг організаторів від спроб дестабілізації ситуації в республіці та втягування кримчан у протистояння.

У своїй заяві Голова правління Криму запевнив, що влада «будь-які спроби провокації з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в автономії присікатиме швидко і жорстко».

«Всі кримчани – це громадяни України, які незалежно від релігійної і національної приналежності, мають рівні права і обов'язки – те, що не дозволено одним, не буде дозволено й іншим. Застерігаю всіх «буйних голів»: влада в Криму сильна, як ніколи, і будь-які спроби похитнути стабільність отримають адекватну і негайну відповідь влади», – пояснив Василій Джарти. 

Голова Ради Міністрів Криму також відзначив, що навіть мінімальна загроза виникнення локального конфлікту на міжнаціональному підґрунті негативно впливає на «ділову репутацію» Криму, уповільнює економічний і соціальний розвиток регіону. Про це інформує «Релігія в Україні».