• Головна
  • Новини
  • Церкви запропонували Міносвіти ефективніші методи профілактики ВІЛ/СНІДу та виховання молоді...

Церкви запропонували Міносвіти ефективніші методи профілактики ВІЛ/СНІДу та виховання молоді

01.07.2011, 10:53
Церкви запропонували Міносвіти ефективніші методи профілактики ВІЛ/СНІДу та виховання молоді - фото 1
У Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту 29 червня відбулося засідання Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями.

Minosvity-Cerkvy.gifУ Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту 29 червня відбулося засідання Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями, повідомляє Інститут релігійної свободи.

На засіданні Громадської ради мова йшла про стан позашкільної освіти в контексті забезпечення виховання здорового способу життя. 

Представники Відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства та Державної служби молоді та спорту України представили інформацію по цьому питанню. За словами доповідачів, тільки в рамках позашкільної роботи залучено 1 мільйон 400 тис дітей. 

У свою чергу представники Церков наголосили, що ця робота буде значно ефективнішою, якщо в її основу будуть закладені духовно-моральні засади.

Під час засідання було згадано, що у цьогорічному Посланні Президента до Верховної Ради України зроблено висновок про малоефективність нинішніх методів боротьби з епідемією ВІЛ/СНІДу. 

Представники Церков зауважили, що згідно Закону України «Про запобігання захворюванню на синдром набутого імунодефіциту (СНІД) та соціальний захист населення» держава повинна забезпечити пріоритетність інформаційно-роз'яснювальної роботи з населенням щодо принципів здорового та морального способу життя, духовних цінностей під час профілактики поширення ВІЛ-інфекції.

Замість цього ми бачимо спрощений та далекий від духовних цінностей підхід пропаганди та роздачі презервативів, зауважили члени Громадської ради. На думку представників Церков, саме у цій однобічності і полягає причина неефективності нинішніх методів, активне використання яких протягом останніх 15 років лише погіршили ситуацію з епідемією ВІЛ/СНІД в Україні.

Громадська рада вирішила звернутися до Міністра Дмитра Табачника з листом, в якому запропонує більш ефективні методи профілактики ВІЛ/СНІД.

Окрім цього, під час засідання представник Міністерства повідомив про розробку методичних інструкцій, згідно яких 1 вересня перший урок у школах буде присвячений 450-річчю Пересопницького Євангелія.

Наступне засідання Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями заплановано провести у вересні 2011 року.