• Головна
  • Новини
  • Михайло Папієв пообіцяв представникам усіх Церков Чернівецької області не допустити протистояння з релігійних мотивів...

Михайло Папієв пообіцяв представникам усіх Церков Чернівецької області не допустити протистояння з релігійних мотивів

29.06.2011, 16:29
Михайло Папієв пообіцяв представникам усіх Церков Чернівецької області не допустити протистояння з релігійних мотивів - фото 1

На зустрічі порушувалися питання щодо передачі культових споруд, зокрема, соборів, монастирів, каплиць, примусово відібраних у радянські часи, виділення землі під будівництво нових храмів та культових споруд, а також належного оформлення існуючого майна та земельних ділянок, пільг на оплату комунальних послуг, питання освіти, виховання дітей і молоді.

Papiev_zustrich2.jpgГолова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв провів зустріч з єрархіїю Церков та релігійних громад, які діють на території Буковини.

У зустрічі взяли участь митрополит Чернівецький і Буковинський Української Православної Церкви Онуфрій, єпископ Чернівецький і Хотинський Української Автокефальної Церкви Герман, вікарій Української Греко-Католицької Церкви Валерій Сиротюк, священик Руської Православної Старообрядницької Церкви села Біла Криниця Сергій Бобков, голова обласного об’єднання Євангельських християн баптистів Петро Петреску, секретар Буковинської конференції церкви адвентистів сьомого дня Юрій Ватаман.

Papiev_zustrich.jpgНа зустрічі порушувалися питання щодо передачі культових споруд, зокрема, соборів, монастирів, каплиць, примусово відібраних у радянські часи, виділення землі під будівництво нових храмів та культових споруд, а також належного оформлення існуючого майна та земельних ділянок, пільг на оплату комунальних послуг, питання освіти, виховання дітей і молоді.

В ході зустрічі Михайло Папієв запросив священиків до роботи над проектами нормативно-правових актів з питань діяльності релігійних організацій, а також до участі у заходах із захисту суспільної моралі. Він зауважив, що не допустить протистояння між громадами з релігійних мотивів. При цьому, жодним чином не втручатиметься в справи церкви, а, в межах своїх повноважень адекватно реагуватиме на духовні потреби мешканців області. Керівник крайової виконавчої влади запевнив, що “повернення церковної власності має бути справою державної уваги і контролю”.

Михайло Папієв закликав представників Церков жити в мирі і злагоді, сповідувати і проповідувати добро, любов, милосердя, моральність, повагу один до одного. “Це право кожної людини: відвідувати і молитися в тому храмі, який йому до душі за вірою”, – підсумував голова облдержадміністрації та додав, що діалог буде продовжений, і ті багато питань, які порушувалися, знайдуть свої рішення.

На завершення зустрічі керівники релігійних організацій подякували Михайлу Папієву за відстоювання інтересів краю і висловили свою підтримку у цьому. Про це інформує офіційний сайт Чернівецької ОДА.